kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çocuklarımızı Kaybediyoruz

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
* Şimdiki çocuklar cin gibi maşallah; bilmiş bilmiş...Bir de bilgisayar onları tam çıldırtıyor. O yüzden liseden önce bilgisayar olmamalı; lisede alınmalı ve o zaman da dozunda kullanılmalı. Malum; aileler internetin nelere yol açtığını unutmamalı. (Melek Yıldız)

*
Nasıl bir öneridir bu böyle; Ortaokuldan önce bilgisayar başına kesinlikle oturtulmamalı!' Çocukta soyut düşünce; çevresiyle ilişkileriyle geliştiği gibi, aynı zamanda okuyarak, televizyon seyrederek ve bilgisayar kullanarak da gelişir. Yirmi sene evvel televizyon için de 'çocukları uzak tutun' diyorlardı... Ama aslında bu neslin sorunu; kendi bilmediği bir dünyada (bilgisayar ve internet) çocuklarına nasıl yön vereceğinden haberdar olmaması, nasıl önlem alabileceğini bilmemesidir. Genellikle ya fiş çekilir ya da internet bağlantısı iptal edilir. Belki modemi saklayan aileler de vardır! Bilinmeyenden korkmak ve yasaklamak ne zamandır bilimsel bir çözüm oldu? (Okan Tayfur)

*
Çocuklarımızı bağımlı hale getiren bu Knight Online adlı oyunun yasaklanması mümkün değil mi? Aynı şeyler bizim de başımıza geldi. Çocuğum bu oyunu çok oynadığı için okulu bıraktı, tam bir yıl hiç kendisine ulaşamadık. Şimdilik iyi, okulu bitirdi. Eskisi gibi oynamamaya gayret ediyor. (Zuhra Fıçıcıoğlu)

*
Çocuklarımızı internetten koruyalım ve gerçek dünyaya dönmelerini sağlayalım. (Mehmet Yılmaz)

*
Çok zor bir dönem; aynı şeyleri bir anne olarak ben de yaşıyorum. Knigt Online oyunu çocuklara çok zarar veriyor. Bir önlemi yok mu bunun? Çocuğumu nasıl koruyacağımı şaşırdım ve de acayip sinirli. Oyunu kaldırsınlar yoksa çocuklarımızı kaybediyoruz. (Tülin Özdemir)