kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İnternetten ev satışı emlakçılara rakip oldu

MENEKŞE ATASELİM
Evini aracıya para vermeden internetten almak isteyenlere yönelik olarak kurulan www.kolayeval.com, emlakçılara rakip oldu. 2 ay önce kurulan ve 150'den çok projesi bulunan portal, alıcıyı direkt müteahhit firmaya yönlendirerek satışı gerçekleştiriyor..
Konut piyasasında canlılık devam ettikçe, sektörün beslediği pek çok iş kolu da bundan yararlanıyor. Üretilen binlerce yeni konutun pazarlanma ihtiyacını karşılamak için harekete geçen internet siteleri de buna bir örnek. Bu alandaki en yeni portallardan biri ise kolayeval.com. Müteahhit firmaları ve alıcıları tek portal üzerinden aracısız olarak biraraya getirmeyi hedefleyen internet sitesi, 2 ay önce aktif olarak hizmet vermeye başladı. Sitenin ilk çalışmalarını Bodrum, Çeşme, Alanya, Marmaris civarındaki projeler oluşturuyor. Gelecek ayın sonuna kadar İzmir'in tamamı ve İstanbul'daki projeleri de kapsayacak bir portföy oluşturacak olan portalın satış uzmanlarından Sezgin Gökçe , kolayeval. com kurulurken amaçlarının emlakçılara ödenen parayı ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, özellikle yurtdışındaki pazara yoğunlaşma gayretinde a altını çizdi.

Müteahhit siteye üye oluyor

Gökçe, kolayeval.com'u ziyaret ederek evlerini buradan alanların aracı parası ödemeden doğrudan yatırımcı firma ile temasa geçerek ev sahibi olduklarını ve bu açıdan daha düşük maliyetle mülk edinmenin mümkün kılındığını söyleyerek, sistemin işleyişi ile ilgili şu bilgileri verdi: "Portala profesyonel müteahhitlik firmaları üye oluyor. Bu firmalar en az 1'er aylık üyelik anlaşması yapıyor ve bunun için 89 Euro'luk bir bedel ödüyor. Bu ücret karşılığında firmalar, kolayeval.com'da 1 ay bıyunca 3 farklı projesinin tanıtımını yapabiliyor. Projelerin fotoğraflarının da yer aldığı tanıtımlarda pazarlanan konutla ilgili her detaya yer veriliyor. İlanda ise yalnızca firmanın irtibat bilgileri bulunuyor. Dolayısıyla, portalı ziyaret ederek konut arayan ve bir ilanla ilgili girişimde bulunmak isteyenin yalnızca firma ile temasa geçmesi yetiyor. Bu da aracılara ve emlakçılara ödenen ücreti ortadan kaldırıyor."

150'ye yakın proje var

Kolayeval.com'a üye olan firmaların sitenin portföyüne eklediği proje sayısı iki aylık sürede 150'yi bulurken, Gökçe, tüm projelerin Ege ve Akdeniz'de olmasını ve başlangıç bölgeleri olarak Bodrum, Çeşme, Alanya, Marmaris gibi lokasyonları seçmelerinin sebeplerini şöyle anlattı: "Biz aslında yurtdışı tanıtımı çok olan bir iş kurduk. kolayeval. com, yurtdışında da çok iyi bilinsin ve uluslararası arenada bilinirliğimiz artsın, marka olalım istiyoruz. Yabancı yatırımcıların da Türkiye'deki tercihi öncelikli olarak Bodrum, Marmaris, Alanya gibi yerler. O nedenle işe Ege ve Akdeniz'den başladık. Ancak gelecek ay sonuna kadar portföyümüze İstanbul ve İzmir'in tamamı da katılacak. O zaman, şimdi 150 olan proje sayımız daha da artacak."