kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İstanbul'a sığamayan konut projeleri Anadolu yakasının Ümraniye tarafında şimdi de Yenidoğan'ı mesken tuttu. Bir yıl içinde irili ufaklı 160 firmanın yeni inşaatlara başladığı beldede nüfusun 3 katına çıkması bekleniyor. Emlakçıların bile birleşerek proje inşasına giriştiği Yenidoğan şu anda devam eden 30 büyük konut projesine ev sahipliği yapıyor. Ant Yapı ve Ağaoğlu gibi köklü firmaların gözü de beldenin boş kalan diğer arsalarında ..
Milyonlara varan rakamlarla ifade edilen konut ihtiyacı ve buna paralel olarak giderek artan arz, İstanbul'un sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Avrupa yakasında Silivri'ye, Anadolu'da ise Kurtköy'e kadar uzanan bir coğrafyaya yayılan konut projeleri, kendilerine yeni alanlar ararken uğradıkları bölgeyi de şahlandırıyor. Ataşehir, Bahçeşehir, Kemerburgaz, Çekmeköy gibi pek çok lokasyonun örnek teşkil ettiği bu durumun bir benzeri de gelecek 2 yılda Ümraniye Yenidoğan'da yaşanacak.

Şantiyeye döndü
Ümraniye'ye bağlı bir belde belediyesi olan Yenidoğan; Sarıgazi, Çekmeköy, Samandıra ve Taşdelen'in komşusu. Anadolu yakasının gelişen yerleşim bölgelerinin arasında bulunan fakat birkaç ay öncesine kadar onlarla rekabet etmesi mümkün olmayan Yenidoğan, aniden müteahhitlerin gözdesi oldu. Deyim yerindeyse koca bir şantiyeye dönen beldede Nazar İnşaat, M2 İnşaat ve Çolakoğlu İnşaat'ın aralarında sayılabileceği firmaların projeleri yükseliyor.

160'a yakın firma ev yapıyor
Öyle ki, bölgede gayrimenkul danışmanlığı yapan satış uzmanı Serdar Anas, Yenidoğan'da faaliyet gösteren toplam firma sayısının 1 yılda 160'a yaklaştığını anlatıyor. Anas, Yenidoğan'ın özellikle toplu ulaşım açısından çok elverişli bir konumda olduğunun altını çiziyor ve şunları aktarıyor: "Beldenin etrafındaki diğer yerleşim alanları, Taşdelen ve Çekmeköy gibi, arazi açısından daraldı. Bu tarafa yatırım yapmak isteyenler için de Yenidoğan yeni bir kaçış noktası oldu. Burası birkaç ay öncesine kadar keşfedilmemiş bir yerdi. Ayrıca Yenidoğan sakin ve imajı da temiz bir yerleşim alanı. Tüm bunlar çekiciliğini artırıyor. Ayrıca bu bölge deprem açısından da çok güvenli. Zemini sağlam."

Kat karşılığı arazi satıyorlar

Yenidoğan'daki bu hareketlilik beldede yaşayanlar için de kazanç kapısı oldu. Bölgeye önce gelen firmalar en iyi yerleri kapınca yeni arazi üretmek için kat karşılığı alımlar hız kazandı. Hatta, bundan 1 yıl önce 200 metrekarelik arazisini 22 bin YTL'ye satmak isteyip alıcı bulamayan bir mülk sahibi, bugün aynı yeri müteahhit bir firmaya 3 daire karşılığında verebiliyor.

Güçlü firmalar ava çıktı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) tüm bölgenin kullanımına açmak amacıyla 20 bin kişilik bir stadyum inşa edeceği ve Boğaziçi Üniversitesi'nin de yeni bir kampüs inşa etmek için belediyeden 280 dönümlük arsa talep ettiği Yenidoğan, adeta kapışılıyor. Şu anda devam eden projeleri arasında Park Panorama, Gökkuşağı Evleri, Seher Yeli Evleri, Life Towers ve Yeşil Koru Evleri'nin de bulunduğu Yenidoğan'da inşaatlar gelecek birkaç sene daha tozu dumana katmayı sürdürecek. Çünkü, Ant Yapı, Ağaoğlu ve Yüksel İnşaat gibi güçlü firmaların da beldede arazi sahibi olduğu konuşuluyor.
Haberin fotoğrafları