kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Koçtaş: 139 YTL VitrA marka, beyaz renkli lavabo ayağıyla birlikte www.koctas.com.tr

Küresel ısınma lavaboları daralttı

FATİH ATALAY
Çevreci şirketler küresel ısınmanın bir sonucu olan susuzluğu en aza indirgeyebilmek için derinliği az lavabolar üretmeye başladı. Bu lavabolar sayesinde daha az su harcamak mümkün..
Özellikle son 1.5 senede duymaya başladığımız 'küresel ısınma' kavramı hayatımızı her konuda değiştirmeye devam ediyor. Küresel ısınmayla birlikte değişikliklere uğrayan ürünlerinden bir tanesi de lavabolar. Çevreye duyarlı şirketler, bünyesinde daha az su bulundurma imkanı sağlayan lavabolar üretmeye başladı. Lavaboların derinliklerini azaltan üreticiler böylelikle diş fırçalarken veya traş olurken muslukları açık bırakıp, suyun akmasını ve haznenin dolmasının bir nebze de olsa önlemeye çalışıyorlar. Böylece bu lavabolar sayesinde daha az su harcayıp, küresel ısınmanın bir sonucu olan susuzluğu önlemek için ufak da olsa bir adım atabilirsiniz.

Küre lavabolara dikkat
Her türlü zevke uygun lavabolar sayesinde banyolarınızı baştan yaratmak mümkün. Son yıllarda özellikle otel ve restorantlarda görmeye başladığımız modern, değişik tarzdaki lavabolar sayesinde banyolarınızın görüntüsü bir anda değişebiliyor. Fakat lavabo alırken de bakılması gereken bazı unsurlar var. Küre şeklindeki lavabolar estetik görünmesine rağmen, bazı iç mimarlar tarafından pek de tercih edilmiyor. Bunun nedeni olarak da el veya yüz yıkanırken bu küre lavaboların çevresine ve yere diğer lavabolara göre daha fazla su sıçratması gösteriliyor.
Haberin fotoğrafları