kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Halka 180 bin bedava CD

Ercan SARIKAYA / MERKEZ
İstanbul'un tarihine mal olmuş 24 İstanbul şarkısını yeniden yorumlatan Valilik, hazırladığı CD'leri kamu kurumlarına ve kütüphanelere bedava dağıtacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Halka 180 bin bedava CD
İstanbul Valiliği, İstanbul'un tarihine mal olmuş İstanbul şarkılarını yeniden yorumlattı. Bugüne kadar sadece alaturka tarzda söylenen İstanbul üzerine yapılmış 24 şarkı; rock, pop ve cazın da aralarında bulunduğu altı farklı tarzda yeniden yorumlandı. Valilik, yeniden yorumlanan şarkılardan 180 bin adet CD hazırladı. Bunlar kamu kurumları ve kütüphaneler ile medya kuruluşlarına ücretsiz dağıtılıyor. Şarkıları ayrıca internet ortamında dinleme imkanı da sunuluyor.

AMATÖR ŞARKICILAR SÖYLEDİ
Amatör sanatçıların seslendirdiği 24 İstanbul şarkısının yer aldığı CD'nin tanıtımı Arkeoloji Müzesi'nin bahçesinde yapıldı. Tanıtım toplantısına İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte katılan ve şarkılara eşlik eden Vali Muammer Güler, en sevdiği İstanbul şarkısının "Kız sen İstanbul'un neresindensin?" olduğunu söyledi. Prodüktör Ahmet Özden'in kendilerine destek verdiğini ifade eden Güler, "Şarkıları ünlü sanatçılara söyletmedik, çünkü sanatçının şarkıların önüne geçmesini istemedik" dedi.