kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

2007 yılı egzoz emisyon ölçüm işlemi 17 YTL

Yeni Haber
Çevre ve Orman Bakanlığı, aldığı kararla motorlu taşıtlar egzoz emisyon ölçümünü bu yıl 17 YTL olarak belirledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle egzoz emisyon ölçümünü yaptırmayan araç sahiplerine büyük para cezaları verilecek.

Van İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Avcil imzasıyla yapılan açıklamada, "2872 sayılı Çevre Kanu'na istinaden yürürlüğe giren Trafikte Seyreden Motorlu Kara Taşıtlarından Kaynaklanan Egzoz Gazı Emisyonlarının Kontrolüne Dair Yönetmelik ve 2007 tarih ve 2007/1 sayılı Çevre ve Orman Bakanlığı genelgesi uyarınca; Hususi otomobiller ilk 3 yaş sonunda ve devamında her 2 yılda bir, resmi otomobiller ilk 2 yaş sonunda ve devamında bir yılda bir, diğer motorlu taşıtlar ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir, trafikte seyreden tüm motorlu taşıtlar on yaş sonunda yılda bir egzoz emisyon ölçümüne tabi tutulurlar.

Motorlu taşıt egzoz emisyon ölçüm işlemi bedeli 2007 yılı için 17 YTL olarak belirlenmiştir. 2007 yılı içerisinde egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 539 YTL, yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine 1.078 YTL idari para cezası uygulanmaktadır.

Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için araçlarının egzoz emisyon ölçümlerini biran evvel yaptırmaları, aksi takdirde 2872 sayılı Çevre kanunu uyarınca yasal işlem yapılacaktır" denildi.

(CHA)