kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Küs çift barıştı çocuklar gitti

Sırrıberk ARSLAN MERKEZ
Norveç'te yaşayan Yavuz ve Süheyla Dündar çiftinin iki oğlu mahkeme kararıyla Norveçli bir aileye evlatlık verildi. Türkiye'ye dönen çift, çocuklarını geri almak için hukuk mücadelesi veriyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Küs çift barıştı çocuklar gitti
Norveç devleti çoçukları Yasin'le Selim'i görmesi için haftada topu topu birkaç saat izin vermişti Sivaslı Yavuz Dündar'a. Bir hafta boyunca karısı Süheyla'yla o anı bekliyor, iple çektikleri an gelip çattığında bu sefer, gözlerini duvardaki saatten ayıramaz oluyordu. Dakikalar su gibi akıp bitiyor, çocuklar "annemden ayrılmak istemiyorum" diye hıçkırmaya başlarken, kapıda Norveçli Carsten ve Anette beliriveriyordu. Carsten'le Anette, Yavuz ve Süheyla'nın iki oğlunun yeni anne babasıydı.

5 YILLIK MÜCADELE
Dündar çifti çocukça birkaç kavga yüzünden 6 yıl önce boşanmak için Norveç mahkemelerine başvurmuş, 8 ay sonra da hata yaptıklarını anlayıp birbirlerine dönmüş, yine sarmaş dolaş olmuşlardı. Ama mahkeme çoktan hükmünü vermişti: Çocukları anne babasından almak, daha sağlıklı bir "koruyucu" aileye vermek gerekiyordu. Yasin ve Selim'in anne babası mahkeme kararıyla bir gecede değişiverdi, Yavuz'la Süheyla'nın değil, Norveçli Carsten ve Anette'in çocukları oldular.

KAMERAYA ÇEKTİLER
Norveç'e 19 yıl önce giden ve orada şoför olarak çalışırken İranlı Süheyla'yı severek evlenen Yavuz Dündar'ın çocuklarını almak için verdiği hukuk mücadelesi tam 5 yıldır sürüyor. 1994 yılında doğan Selim ve bir yıl sonra dünyaya gelen Yasin bugün artık 12 ve 13 yaşındalar. Yavuz ve Süheyla Dündar'ın çocuklarını geri alabilmek için yaptığı bütün talepler reddedildi. Yasin'le Selim'in gerçek anne babasını ne kadar sevdiğini göstermek için, birkaç saatlik görüşme anlarında yaşadıkları kavuşma coşkusunu gizlice kameraya alıp Norveçli sosyal hizmet uzmanlarına gösterdiler ama ciddiye alınmadılar.

'GÖZÜMÜZ SAATTE'
Oğullarına kavuşabilmek için Norveç'te avukatları aracılığıyla hukuk mücadelesini 5 yıldır sürdürdüklerini belirten Süheyla Dündar, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Koruyucu aileye verildikten sonra belirli günlerde çocuklarımızı görme hakkımız vardı. Çocuklar yanımıza geldiğimizde sevdikleri yemekleri yapıyor, onlarla vakit geçiriyorduk. Ama hep gözümüz saatte oluyordu. Oğullarım da 'Anne ne kadar vaktimiz kaldı' diyerek sürekli vakti düşünmekten kendilerini oyuna bile veremiyorlardı. Özellikle Selim ayrılma vakti geldiğinde çok ağlıyordu."

'HER NEFESTE ACI'
Özel günlerde bile çocuklarının yanında olamamanın kendilerini çok yıprattığını belirten Dündar, "Anneler Günü, çocuklarının doğum günleri gelip geçiyor. İçim o kadar acı ki! Annesizliği, hayatta yalnız kalmayı çok iyi bilirim. Selim ve Yasin'in anne-babası var, ama yalnız, hem de hiç bilmedikleri, sevmedikleri insanlarla yaşamak zorundalar. Aldığım her nefeste acı çekmekten yoruldum. Her güne aynı gerçeklerle başlamak tüm yaşama sevincimi aldı götürdü. Ancak çocuklarıma kavuşursam hayatımın bir anlamı olacak" diye konuştu. Yavuz Dündar, Norveç'teki avukatlarının çağırması üzerine önceki gün yine bu ülkeye gitti, Süheyla Dündar ise şimdi kocasından gelecek mutlu bir haberi bekliyor.
Haberin fotoğrafları