kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cep telefonu bayisi Yakup A. Diğer gaspçı Salih Yıldız

Vurduğu gaspçı öldü tutuksuz yargılanacak

Rıdvan TEZEL MERKEZ
Yakup A.'nın serbest kalmasını değerlendiren avukat Ceylan, "Silah çeken kişiden korunmak için ateş etmiş. 'Nefsi müdafaa' sınırları içinde" dedi..
İstanbul Kadıköy'de 31 Ağustos gecesi cep telefonu bayisi işleten 25 yaşındaki Yakup A. günlük hasılatıyla evine giderken saldırıya uğradı. İki kişi önünü kesip havaya ateş ederek çantasını gasp etmek istedi. Ruhsatsız silahını çıkartan Yakup A. ateş açtı. Kaçmaya başlayan gaspçılar geldikleri otomobile binerek olay yerinden uzaklaştı. Yakup A. ise polise giderek kendisini ve yanındaki yeğenini korumak için havaya ateş ettiğini söyledi. Yakup A. mahkeme tarafından olayda yaralanan ve hayatını kaybeden kimse olmadığı için serbest bırakıldı.

DİĞER GASPÇI DA YAKALANDI
Ancak gaspa karışanlardan Sebahattin Karagöz (26) Yakup A.'nın açtığı ateş sonucu yaralanmıştı. En yakın hastaneye götürülmek yerine Avrupa yakasındaki Vakıf Gureba Hastanesi'nin Acil Servisi önüne arkadaşları tarafından terk edilen Karagöz, bir süre sonra yaşamını yitirdi. Polis ceset üzerinde yaptığı kimlik çalışmalarının ardından arkadaşlarına ulaştı. Polis Yakup A.'yı tekrar yakalayarak gözaltına aldı. Yakup A. mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Karagöz'ün birlikte gasp yapmaya gittiği arkadaşı Salih Yıldız da yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

MAHKEME KARARI DOĞRU
Avukat Cumali Ceylan mahkemenin kararını şöyle değerlendirdi: "Söz konusu olayda kişi, kendisine silah doğrultan diğer kişiden, kendini korumak amacıyla ateş etmiştir. Bu nedenle durum 'nefsi müdafaa' sınırları içerisinde değerlendirilmiş olabilir. Bu durumda da, nöbetçi mahkemenin vermiş olduğu serbest bırakma kararı doğru görünmektedir. Mevcut deliller dahilinde ateş eden zanlı, ruhsatsız silah taşıdığı için Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçu olan 6136'den yargılanıp ceza alabilirken, eylemi nefsi müdafaa sınırları içinde kabul edilirse mahkeme yargılama sonucunda beraat kararı verebilir."
Haberin fotoğrafları