kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Elektrikçi Türk'e terörist sorgusu

Sadi TEKELİOĞLU KOPENHAG
Danimarka polisi dün 8 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında 19 yaşında bir Türk'ün de olduğu zanlılar, "El Kaide'ye bağlı çok önemli bir terör hücresi" olmakla suçlanıyor. SABAH, gözaltındaki gencin odasına kadar girdi, ailesiyle konuştu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Elektrikçi Türk'e terörist sorgusu
İngiltere'deki terör saldırılarından sonra El Kaide'nin yeni hedefinin kendileri olacağını düşünüyorlardı. Karikatür krizinin patlaması, bu korkuyu daha da körükledi. İşte dün yapılan bir baskın, Danimarka'da kâbusu hortlattı. Ülkenin gizli servisi PET ve başkent Kopenhag polisi, büyük bir bombalı eylem hazırlığında oldukları suçlamasıyla 8 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınanlar arasında elektrikçi 19 yaşındaki Türk genci Y. A. da yer aldı. Kopenhag'ın Nordvest, İshöj ve Avedöre semtlerinde üç ayrı eve gece yarısı eşzamanlı düzenlenen baskınlarda Türk gencin yanı sıra 20 yaşında taksici bir Pakistanlı da yakalandı. Polis, yakalanan diğer 6 kişi hakkında bilgi vermedi. Çoğu yabancı kökenli olan zanlılardan birinin Danimarka vatandaşı olduğunu, bildirdi.

'KİMYASAL MADDE ALDILAR'
Pakistanlı zanlının yan binasında oturan komşusu Sadık El Fatlavi, "Polisler bize binada patlayıcı madde olduğundan şüphelendiklerini söyleyip hemen aşağı indirdi" dedi. Operasyonlar sırasında binaların elektrikleri de kesildi. Polis müdürü Jacob Scharff, üç aydır takip edilen zanlıların patlayıcı yapmakta kullanılan kimyasal madde edindiklerini açıkladı. Türk gencinin adını vermek istemeyen babası ise oğlunun son dönemde Vahabi akımına sempati duyan bazı Pakistanlı gençlerle görüştüğünü söyledi. "Tam bir şok yaşıyorum. Oğlumun beynini yıkadılar" dedi. Türk genci sorgusunun ardından serbest bırakılırken, diğer 7 zanlıdan 2'si tutuklandı. İki yıl önce de Danimarka'da ortaya çıkarılan bir terör hücresinde yakalanan Abdülkadir Cesur adlı Türk genci 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.