kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Almanya'da yakalanan 3 teröristten biri Türk çıktı

Yeni Haber
Alman Savunma Bakanı Franz Josef Jung, Frankfurt uluslararası havaalanı ile Ramstein'deki Amerikan askeri üssüne saldırı planladığı şüphesiyle 3 kişinin yakalandığını açıkladı.

Jung, ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, güvenlik servislerinin iyi iş çıkardığını belirtti ve yakın bir tehdit olasılığından bahsetti. Jung, ancak şu anda daha fazla bilgi veremeyeceğini söyledi. Südwestrundfunk yayın kuruluşu da Berlin'deki güvenlik kaynaklarına dayanarak, yakalanan 3 kişiden 2'sinin Alman, birinin Türk vatandaşı olduğunu duyurdu. Haberde, 3 zanlının saldırıya hazırlandığı sırada dün yakalandıkları belirtildi.

Haberde, diğer iki zanlının İslamiyet'i kabul eden Alman oldukları ve 3 zanlının da Pakistan'da terörist eğitimi aldıkları belirtildi. Alman ZDF televizyonu da tutuklananların İslam'a geçen Alman Daniel S. ve Fritz G. ile Türk asıllı Adem Y. olduğunu duyurdu. ZDF, 30 yaşın altındaki zanlıların bir süredir güvenlik güçleri tarafından takip edildiğini ve Kuzey Ren Westfalya eyaletinde bir evde bomba yaptıkları sırada yakalandıklarını kaydetti. Federal Savcılığın önümüzdeki saatlerde konuyla ilgili basına açıklaması yapması bekleniyor.