kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gelin ve ameliyatla erkek olduğu anlaşılan damat, karara tepki gösterdi.

Beş yıllık damat meğer kadınmış

Malezya'da İslami mahkeme, damadın geçmişte kadın olduğunu öğrenince, beş yıllık evli çifti boşadı. Gelin, eşi için "Onu her zaman bir erkek olarak kabul ettim" dedi..
Malezya'da beş yıldır imam nikâhı ile yaşayan bir çiftin beraberliğini bozan mahkeme, gerekçe olarak "evin reisinin daha önce kadın olmasını" gösterdi. Ülkenin Malaka eyaletindeki İslami mahkeme, 43 yaşındaki Zeytun Aziz ile evli olan 40 yaşındaki Mehd Süfyan Muhammed'in ameliyatla erkek olan bir kadın olduğunun tıbbi testler sonucu kanıtlandığını belirterek, çifti boşadı. Mahkeme İslam yasalarına göre aynı cinsin birbiriyle evlenemeyeceğini vurguladı. Aralık 2002'de imam nikâhı ile evlenen Mehd Süfyan ile Zeytun, evlilik kaydı için gittikleri diyanet işlerinden ret cevabı almıştı. Mehd Süfyan'ın cinsiyetinden şüphelenen diyanet işleri yetkilileri, çifti mahkemeye vermişti.

'TATMİN OLDUM'
Kadın iken adının Mezine olduğu açıklanan Mehd Süfyan ve eşi karara tepki gösterdi. Gelin "Kocamın mahrem bölgesini ne gördüm ne de dokundum. Onu her zaman tam bir erkek olarak kabul ettim. Beraber olduğumuzda da her zaman tatmin oldum" dedi.