kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Eylül 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bağımlılığını Önlemek İçin Bunları Yapın:

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
04.09.2007
İLİŞKİLİ HABERLER
Bağımlılığını Önlemek İçin Bunları Yapın:
* Bilgisayarın çocuğunuzun odasında olmasındansa, evdeki ortak kullanım alanlarından birinde bulunmasına özen gösterin.

* İnternet bağımlılığı; yaşları kısmen daha küçük olan çocuklarda ve ergenlerde görüldüğü için, ebeveynlerin ve okuldaki öğretmenlerin bu konuda daha otoriter olmaları gerekiyor.

* Yaz tatili boyunca, çocukların daha az sorumlulukları ve daha fazla boş vakitlerinin olması sebebiyle, internet kullanımında artış görülmesi doğaldır. Bunu azaltmak adına yaz okulları ve çeşitli kültürel aktiviteler planlanmalı, çocuğun insanlarla kontağı çoğaltılmalı.

* Aile ile çocuk arasında, internet kuralları oluşturulabilir. Örneğin, sadece hafta sonları belirli saatler arasında internet kullanımını sağlamak gibi.

* İnternet kullanımı, çocuğunuz için bir ödül durumuna getirilebilir; çocuğunuzun hafta içindeki okul performansına göre internet kullanıp kullanmayacağına karar verilmesi gibi.

* Bilgisayarın belirli bir süre kullanıldıktan sonra kendi kendini kapadığı ve şifre girilmeden tekrar açılmadığı bir bilgisayar programı yüklenilebilir.

* Aileler çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmeli, özellikle yemekler birlikte yenilmeli.

* Çocukların sevdikleri ve ilgilendikleri konular bulunmalı ve ailelerle öğretmenler tarafından hobi edinmeleri teşvik edilmeli.

* Öğretmenler bilgisayar üzerinden fazla ödev vermemeli, özellikle öğrencileri kalemle yazı yazmaya yönlendirmeli.

* Çocuklarının sessiz sedasız bilgisayar başında oluşları fark etmeden anne ve babaların işine gelir. Bu durumu gözden kaçırmayın!