kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖZAY ŞENDİR

Bırakınız kutlasınlar

Bu ülkede 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamamanın cezası yok ama dilediğin gibi kutlamanın cezası çok.
Yan yana yazınca çok saçma geliyor ama yaşanan bu işte... Antalya'da bir gece kulübü 30 Ağustos gecesi Rus revü kızlarına Türk bayraklı tişörtler giydirince kıyamet koptu.
Tişörtü sadece Rus kızlar değil, kulüp çalışanlarının tamamı giydi, kulübün içi ve dışı Türk bayraklarıyla süslendi ama bize işin Rus kızlar bölümü battı.
İtirazları duyar gibiyim, kanuna göre bayrak elbise veya üniforma şeklinde giyilemez.
Madem öyle, turistlik yörelerde Türk bayraklı tişörtlerin satılmasına neden izin veriliyor? Türk bayraklı tişört giyen bir sürü turist görmüştüm acaba bu sebepten dolayı hakkında dava açılmış hiçbir turist var mı?
Kanunlara bakacak olursak Rus kızlar bayrak tişörtler yerine milli takım forması giyerek dans etseler suç işlemeyeceklerdi.
Yaşanan milli gururu kıran bir şeyse ikisi arasında fark var mı?
Tarabya sahilinden yukarı çıkarken dalgalanan büyük Türk bayrağı öyle bir solmuş ki kırmızı pembe olmuş. Rus kızlar tişört giyince rencide oluyoruz da o pembe-beyaz bayrağı görünce olmuyoruz.
Dün gazetelerde AKP'nin Kayseri il başkanlığı binasına asılan ve uç tarafında beyaz üçgen şekli bulunan, üzerinde delikler olan Türk bayrağının fotoğrafı vardı.
Çoğu kişinin 30 Ağustos ile sadece tatil olduğu için ilgilendiği bir ülkede bir işletme bayramı kendince kutlamak istedi.
Sebep tanıtım yapmak ya da para kazanmak olabilir, işin bu kısmı beni alakadar etmez.
Bu kutlamaya itirazı olanlara tek sorum "Siz 30 Ağustos'u nasıl kutladınız?" olur.