kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Muhalefete jet yanıt

DTP'ye: Bölücü örgütü, niye terör örgütü ilan etmiyorlar? CHP'ye: Cumhuriyetimizin temel değerleri üzerinden siyaset yapmayalım. MHP'ye: Milli hassasiyetler hepimizin ortak değeri..
İLİŞKİLİ HABERLER
Muhalefete jet yanıt
Başbakan Tayyip Erdoğan, Meclis'te hükümet programı görüşmelerinde muhalefetin eleştirilerine tek tek yanıt verdi. Erdoğan, "Farklılıklarımız zenginliğimiz olacaktır" diyen DTP'yi, "Bu kutlu çatı altında olanlar, bölücü terör örgütünü, terör örgütü ilan etmeyi niye yapamıyorlar? Kusura bakma" sözleriyle eleştirdi. Erdoğan, "AK Parti'nin Güneydoğu'dan aldığı oylar, emanet oylardır" sözlerine de "Partim için emanet oylar aldı diyenler neden parti olarak seçime girmeye cesaret edemediler. Nerelerden nasıl oylar alındığını gayet iyi biliyoruz" tepkisini gösterdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDİN'
Başbakan Erdoğan DTP'ye yönelik konuşmasında şunları söyledi: "Tabii ki 'farklılıklarımız zenginliğimiz olacaktır.' Bu ifadeyi kullananlar terör örgütünü de terör örgütü ilan etmelidir. AB yapıyor, ABD yapıyor da, ülkemde kutlu çatı altında olanlar niye yapamıyorlar? Bundan çekinmeyeceğiz. Görmezden gelemeyiz, kusura bakmayın. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı konusunda, bu çatı altında böyle bir endişe söz konusu olamaz. Üst kimlik diye bir yaklaşım ortaya koydum. Baykal'ın farklı tanımına saygı duyuyorum, kendisi duyar, duymaz, beni ilgilendirmiyor. Bilimsel söylemi ortaya koydum. Atatürk'ten alıntı yaptım. Üç kırmızı hattımız, etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliğe karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında biriz, beraberiz."

FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ'
Erdoğan CHP'ye ise şu mesajı verdi: "CHP ile üniter yapı konusuna farklı yaklaşıyoruz. Ben öyle derim, bir başkası başka bir şey söyler. Temelde aynı şeyi söylüyoruz. Bunları biz 4 temel kavramda buluşturuyoruz: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Cumhuriyetin temel değerleri üzerinden siyaset dönemini bir kenara koymamız gerekir." Başbakan MHP'ye de şöyle yanıt verdi: "Milli hassasiyetleri hep beraber sahiplenmediğimiz zaman zaafa düşeriz. Biz ve diğerleri ayrımı yerine kucaklayan bir anlayış benimsiyoruz. 70 milyonun hükümetiyiz."

VALLA İYİ AKTÖR OLURSUN'
CHP adına konuşan Grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, oğlunun gemisi ile ilgili sözlerine de tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Valla iyi aktör olursun. Gemi inşaat sektörü Türkiye'de 2015'e kadar bağlanmış durumda" dedi.