kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hükümet programını birlikte topa tuttular

Muhalefet partileri hükümet programı görüşülürken iktidarı topa tuttu. DTP ve MHP, ekonomik verilerin yanlış olduğunda birleşti, "anayasal vatandaşlıkta" ters düştü..
Meclis, 60. Hükümet'in programını dün ele aldı. Sönük geçen görüşmelerde muhalefet hükümete yüklenirken, konuşmaların odağında terör, etnik ayrımcılık ve genel seçimlerin değerlendirmesi vardı.

KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ VAR'
Görüşmlerde ilk sözü alan MHP lideri Devlet Bahçeli, konuşmasına "etnik bölücülük, terör, laik-dindar ayrımı ve yolsuzluk konularının Türkiye'nin 3 önemli sorunu olduğunu" belirterek başladı. "Etnik tahriklerin" sürdüğünü söyleyen Bahçeli, millet kavramının temelinde etnik köken, dil, din ve mezhep farkları değil, ortak kültür ve duyguda birliğinin bulunduğunu kaydetti. Bahçeli, "Hükümet hatalarından dönmezse güven oylamasında kabul oyu yok" diye konuştu. Bahçeli, üzerinde çalışılan sivil anayasa ile ilgili kendilerinin de kırmızı çizgileri olduğunu, bunların aşılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

TÜRK: SİYASİ İRADE LAZIM
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ise "Biz Türkiye'nin partisiyiz" mesajı vermeye çalıştı. AKP'ye G.Doğu'dan giden oyları "emanet" diye değerlendirmesi tepkiye yol açtı. Türkiye'nin Ortadoğu'ya benzetilmek istendiğini savunan Türk, şunları söyledi: "Ülke bütünlüğünü tartışmaya açmadan, üniter yapı içinde, birlik ve beraberliği esas alan bir anlayışla çözüm arıyoruz. Adını ne koyarsak koyalım, sorunun çözümü için hükümet programında da adım atmamıştır. Asker üzerine düşeni yapmaktadır ve siyasi irade gerektiğini söylemektedir. Ancak böyle bir siyasi irade mevcut değildir."