kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AKILLI BOMBAYI BAKAN TANITTI... İran Savunma Bakanı General Mustafa Muhammed Neccar (en solda), Tahran'da 900 kiloluk "Haberci" adlı akıllı bombanın üretildiği tesisleri gezdi. Neccar "Yaptırımlar sayesinde askeri alanda kendimize yeter hale geldik" dedi.

ABD vurmaz, nükleer hedefimize ulaştık

3 bin santrifüjü faal hale getiren ve nükleer bir ülke olduklarını ilan eden İran lideri Ahmedinecad, ABD'ye meydan okudu. "Matematiksel hesap yaptım. ABD bize saldırmayacak" dedi..
BM kararlarına ve ABD'nin açık tehditlerine rağmen uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurmayan İran, dün "nükleer zaferini" dünyaya duyurdu. Tahran'da bir grup akademisyene seslenen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, "Halen 3 binden fazla santrifüj faal olarak çalışıyor, her hafta yeni bir seri kuruluyor. Hiç ödün vermeden birkaç yıl içinde nükleer bir ülke haline geldik. Evrensel otoriter düzenin hakimiyetini kırdık" dedi.

NÜKLEER DOSYA KAPANDI
Kendi açılarından nükleer dosyanın kapandığını belirten İran lideri "Sadece Irak ve Afganistan'da batağa saplanan bir iki ülke boşuna feryat ediyor. Emin olun, hiçbir şey yapamazlar" diye konuştu. ABD Başkanı Bush'un "İran Ortadoğu'da nükleer soykırıma neden olur" sözlerini ise içişlerine müdahale olarak değerlendirdi. Aşırı muhafazakar lider, reformist Etemad Melli gazetesine verdiği demeçte de, ABD'nin ülkesine saldırmayacağını matematik hesapları ile ortaya çıkardığını söyledi. "Ben bir mühendisim. Hesaplama ve tablolamada ustayım. Saatlerce yazıp çiziyorum. Vardığım sonuca göre ABD bize saldırmaya cüret edemez" dedi.