kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Saç teli incelemesi

ERSAN ATAR ANKARA
DTP'nin "TSK, PKK ile mücadelede kimyasal silah kullanmış olabilir" iddiası üzerine savcılık soruşturma başlattı. Ölen PKK'lılardan saç ve kan örnekleri alındı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Saç teli incelemesi
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) ortaya attığı "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK ile mücadelede kimyasal silah kullanmış olabilir" iddiası üzerine Uludere Cumhuriyet Savcılığı kapsamlı bir soruşturma başlattı. 24-25 Ağustos'taki çatışmada ölen 11 terör örgütü üyesinden saç örnekleri alınarak incelemeye gönderildi. Soruşturma, öldürülen 11 PKK'lının 6'sının ailesinin operasyona katılan askerler hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine başlatıldı. Suç duyurusu dilekçesinde, kimseyi zan altında bırakmak gibi bir düşüncenin olmadığı ancak çatışmada yaşamını yitirenlerin ailelerinin kafalarında soru işareti bulunduğu belirtilerek, "kimyasal" iddiasının araştırılması ve kimyasal silah kullanılmışsa sorumlular hakkında dava açılması istendi. Dilekçede, kimyasal silah kullanılmış olabileceğinin şüphesi olarak iki dayanak gösterildi:

* Cesetler siyahlaştı: Ölenlerin cesetlerinde, çatışmadan kısa bir süre sonra olağanın dışında morlaşma ve siyahlaşmalar oldu.

* Koyunlar yeşerdi: Çatışmadan iki gün sonra Uzungeçit beldesinde ikamet eden bir şahsın iki ineği ve üç kısrak yavrusu öldü. Bir başka iddiaya göre de aynı bölgede bir başka kişiye ait 17 inek aynı anda öldü ve hayvanların cesetleri yeşilimsi bir hal aldı. Uludere Savcılığı, 2007/445 hazırlık numarası verdiği soruşturma kapsamında cesetlerin kimlik tespiti ve ölüm nedenlerinin araştırılmasına karar verdi. Geçen hafta sonu Uludere Sulh Ceza Mahkemesi'den alınan karar doğrultusunda da cesetlerden alınan kan ve saç teli örnekleri Şırnak Devlet Hastanesi'nde gönderildi. Aileler de Şırnak'a gönderilerek 7 aile ferdinden saç ve kan örneği alındı.