kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Yeşil mercimekli piliç kuşbaşı

Soğanı yağ ile hafif ateşte yumuşatın. Eti ve fasulyeyi ilave edip, hızlı ateşte 5 dakika devamlı karıştırarak soteleyin. Suyu da katıp, kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Haşlanmış mercimeği, domatesi ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER
4 kişilik

*
1 küçük paket piliç ızgara kuşbaşı

* 1/2 kg. taze fasulye (uzunlamasına ikiye bölünmüş)

* 1 su bardağı su (ılık)

* 1 kahve fincanı zeytinyağı

* 1 adet orta boy soğan (ince çintilmiş)

* 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

* 1 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, küçük küp kesilmiş)