kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Naneli omlet

Yumurtaları çatalla hafifçe çırpın. İçine nane, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Orta boy bir tavada zeytinyağını ısıtın, yumurta karışımını dökün ve karışımı tavaya yayıp, orta ateşte yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Üzerine peynir serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler yumuşayıncaya kadar 2-3 dakika daha pişirin. Omleti ikiye katlayıp bir tabağa alın ve ikiye bölün. Yeşilliklerle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER 2 kişilik
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı

* 5 adet yumurta

* 4 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış)

* 50 gr. çedar peyniri (rendelenmiş)

* Tuz, karabiber