kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında F.Bahçe yankıları

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile Fenerbahçe 1-1 berabere kaldı.Köşe yazarları tarafından eleştirilen F.Bahçe için yorumlar şöyle;

GÜRCAN BİLGİÇ: BEKLENMEYEN YAZI! (SABAH)


Takım olmayı başaramıyorlar, çünkü herkes kendini dünya, diğerlerini de uydusu ay olarak görüyor. Beklentileri; takımın kendilerine göre oynaması. Bu yüzden ne koordine olabiliyorlar, ne de yardımlaşıyorlar.

O hep hasretle beklenen ruhun, Gaziantep karşısında ortaya çıkması da işte bu yüzden. O gün sahada yer alanlar dünyaları yaratmamıştı. Hepsi galibiyetin ve takımın uydusu olmayı tercih etti. Bu ortamda sahaya son yılların en keyifli oyununu yansıttılar.

Süper Lig'de daha dördüncü maçını oynayan bir takımı yenemeyen Fenerbahçe'nin mazereti bu nedenle maçın hakemidir. Teknik direktörünün yetersiz olması ve çağ dışı futbol oynatması değildir!!!!

ÖMER ÜRÜNDÜL: AYIP!!! (SABAH)

Gençlerbirliği OFTAŞ, genç, deneyimsiz ama koşan, bozan, heyecan dolu bir takım. F.Bahçe böyle bir rakip karşısında ilk devrede kısa süreli de olsa oyuna hükmedemedi. Organize olamadı. Maç eksiklikleri olan ve birbirlerinin özelliklerini yeterince tanımayan 4'lü ortasaha etkili pres karşısında top kullanmada büyük sorunlar yaşadı.

Hücumda etkili olamayan F.Bahçe savunma güvencesi de oluşturamadı. 1 top kale direğinden dönerken rakibin diğer tehlikeli atak girişimleri de son pas seçimlerindeki yanlışlar yüzünden neticeye yansımadı.

Zico'yu sürekli eleştiriyorum. Ama dün teknik adam yanlışlarının dışında Semih konusunda yaptığı davranışı resmen ayıp olarak niteliyorum. Bu kadar değişik oyuncuya görev veriyor. Kezman hiçbir şey yapmıyor buna rağmen Semih sonradan dahi oyuna girmiyor. Bu maçtan sonra iyice anlaşıldı ki, Zico Semih'in iyi oynamasından ve gol atmasından korkuyor!

NECATİ BİLGİÇ: HAKEM KOMEDİSİ (FOTOMAÇ)

Büyükşehir Belediyespor'dan sonra Fenerbahçe'yi yenmek için aynı taktikle, sert futbolla sahaya çıkan Gençlerbirliği Oftaş futbolu bilmeyen, faulleri göremeyen, yüreksiz ve tecrübesiz bir de hakemi yanında bulunca, Anderlecht yorgunu sarı-lacivertli takım 2 puanı Ankara'da bırakarak döndü.

Fenerbahçe, Anderlecht karşılaşması öncesi ve sonrasında bu maçın havası dolayısıyla ligde kaybettiği puanları sanırım bir hayli arayacaktır.

SELÇUK YULA: BU FUTBOLLA BU KADAR (FOTOMAÇ)


Fenerbahçe'de savunmadaki adam paylaşımı tek kelimeyle çok kötü. Anderlecht maçında bu hataları görememiştik. Demek ki Fenerbahçe, rakibe göre havaya giriyor. Eğer rakibi küçümsersen başına gelecek de budur.

Dünkü futbolla bir puan bile iyidir. Ayrıca şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; Fenerbahçe'nin aklı başına, golü yedikten sonra geldi ve baskılı oynamaya başladı. Neden en baştan hücum etmiyorsun da gol yemeyi bekliyorsun! Zamanında baskılı oynamayı düşünsen şimdi üç puan cepteydi.

DR. GÜRKAN KUBİLAY: UYUM SORUNU (FOTOMAÇ)

Daha ilk dakikalarda orta alanın 10 metre ilerisinde top kaptırıp, kalesinde % 100 gol tehlikesi yaşayarak maçın nasıl oynanacağını gösteriyordu Fenerbahçe. Maçın başında Anderlecht üstü G.Antep şeklinde çıkan kadro "Uyum sorunu" yaşayıp, oyun alanını paylaşmada "Almanya'ya ilk defa gelmiş gurbetçi" şeklinde davranınca sıkıntılı anlar yaşıyor, 11 dakikada tam 4 kez savunmadan çıkarken top kaptırıyor, lig ortalamasının bu konuda 90 dakika 9 olduğunu Kubilay analiz ekibinin maç analizlerinden bildiğimden bunun, genç ve koşan Oftaş karşısında sıkıntı yaratacağını düşünüyordum...

Anderlecht maçında artık yeniden döndüğünü hissettiğim Volkan yine iyi oynuyor ama fizik olarak zorlu geçmese de mental olarak yoran Anderlecht maçının etkisi Ali Bilgin'in inanılmaz hatası ile maç SLOW MOTİON giderken; 1-0'a yatmaya çalışan Fenerbahçe'ye, aslında çokta hak etmediği 3 puana elveda dedirtiyordu.

HADİ TÜRKMEN: KANDIRMAYIN (FOTOMAÇ)

Şampiyonlar Ligi'nde İnter, PSV ve CSKA Moskova'ya karşı başarı beklediğimiz Fenerbahçe, ligimizin yeni takımı Oftaş karşısında patır patır döküldü. Şampiyonumuz, gol dışında doğru dürüst pozisyon bile bulamazken, Oftaşlılar mücadelede ağırlıklarını hissettirdiler. Eğer bir topları direkten dönmese ve golleri ofsayt olmasa, soyunma odasına galip gideceklerdi.

Tecrübesiz Oftaşlılar, Fenerbahçe'den çekinmese, sarı-lacivertliler, Ankara'dan boynu bükük dönerdi. Bu yüzden bir puana sevinmeliler.Zico konusunda analizlerimize katılmayan dostlarımız Fenerbahçe maç kazanınca hoca için destan yazıyorlar. Beyler bizleri Avrupa için boşu boşuna umutlandırıyorsunuz. Hocayı eleştirenleri, hiç futbol oynamamakla suçluyorsunuz. Sonra da sizlerin korumasındaki Zico, koskoca trilyonluk takıma halı saha futbolu oynatıyor; siz de bizleri suçluyorsunuz. Ona ve size inanan yönetim de bu takıma takviye yapmıyor. Sizleri bilmem ama Avrupa'da bu yıl da bu futbolla sıfır puan çekersek hiç şaşırmam.

MURAT ZORLU: ZİCO'NUN İNADI (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe geçen sezon şampiyon olmasına rağmen kolay maçlarda müthiş puanlar kaybetmişti. Küme düşen Antalya, Sakarya, Kayseri Erciyes ile Rize gibi zayıf takımları yenememişti. Bu sezon tablo yine aynı. Önce İstanbul Belediye şimdi de Oftaş. İkinci Lig'den gelen iki takım karşısında 5 puan kaybedildi. Bu arada problem şu; Zico kesinlikle belirli bir kalıbın dışına çıkamıyor. 2-0 önde de olsa 3-0 geride de olsa Oftaş'la da oynasa Milan'la da maç yapsa diziliş hep aynı. Bu tek forvetli düzen, derbiler ve Avrupa'da işliyor ama diğer maçlarda olmuyor. Ama Zico bir türlü buna müdahale etmeyi düşünmüyor. Bunu anlamak mümkün değil.

Daum zamanında geriye düşüldüğünde bek çıkarır, santrfor koyar, üç forvete döner, bir şeyler yapardı. Zico orta saha çıkarıyor, orta saha alıyor. Sağ açık çıkarıyor, sağ açık alıyor. Oyunun skoru ve gidişatı ile sanki hiç ilgisi yok. Eğer bu inadından vazgeçmezse bu sefer rakipler de geçen seneki kadar puan kaybetmeyebilir ve yarıştan erken kopulabilir.

ERCAN SAATÇİ: VİTRİN Mİ, ZİCO MU? (HÜRRİYET)

BİR ilk yarı seyrediyorsunuz, Şampiyonlar Ligi'nde çok şey beklediğimiz koca Fenerbahçe dökülüyor. Nasıl oluyor diyorsunuz? Siz de kestirmeden ulaşabildiğiniz en kolay ve en acımasız kritere başvuruyorsunuz; R.Carlos'un transfer ücreti Oftaş'ın toplamından daha fazla(!)

MAÇ öncesi futbolcular ısınırken Alex'i dikkatle izledim. Tüm futbolcularla hem tek tek, hem de topluca konuştu ve taktik verdi. Bana Hagi'yi anımsattı. Alex konuya hakim ve heyecanlı bir şekilde bunları yapınca ne kadar doğru bir karar verildiğini gördük. Kaptan dün de hem attığı golle, hem de uyarıları ve direktifleriyle takımını sırtladı.

CAN BARTU: BİR PUAN BİLE ÇOK (HÜRRİYET)


RAKİP Süper Lig'e yeni çıkmış, tecrübesiz ve seyircisiz bir takım. Ama bakıyorsunuz, sarı lacivertliler, Gençlerbirliği OFTAŞ önünde bir puana şükrediyor, şampiyonluk yarışında da ileride çok arayacağı iki puan bırakıyor.

Anderlecht önünde yine kötü oynamalarına rağmen büyük bir başarı elde eden F.Bahçe için dünkü maç büyük önem taşıyordu. Başkent'te seyircinle buluşuyorsun. Kendi gururun için oynayacaksın. Ama yürüyen bir takım var sahada. Çok acı.

Fenerbahçe futbol oynamıyor. Sezon başından beri bu böyle. Oynasa zaten, bu rakipler sarı lacivertlilerin ceza sahasına bile giremez. Ve onlar için işler iyi gitmiyor. Kendi düşen ağlamaz.



Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 4 3 1 0 8 2 10
2 Beşiktaş 4 3 1 0 4 1 10
3 Kayseri 4 2 2 0 6 2 8
Tümünü göster...
4 Trabzon 3 2 1 0 8 2 7
5 Ankaragücü 4 2 1 1 7 6 7
6 Fenerbahçe 4 2 1 1 4 4 7
7 Sivas 3 2 0 1 4 2 6
8 İ.B.B. Spor 4 2 0 2 5 5 6
9 Bursa 4 1 2 1 4 3 5
10 Denizli 4 1 2 1 7 7 5
11 G.Birliği 4 1 1 2 6 7 4
12 V.Manisa 4 1 1 2 7 9 4
13 G.B. Oftaş 4 1 1 2 3 5 4
14 Konya 4 0 3 1 4 5 3
15 Gaziantep 4 1 0 3 3 5 3
16 Kasımpaşa 4 1 0 3 4 7 3
17 Ç.Rize 4 1 0 3 4 12 3
18 Ankaraspor 4 0 1 3 4 8 1
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Bursa 1  
  Trabzon 1  
 Ankaragücü 2  
  G.Birliği 2  
 Ç.Rize 3  
  İ.B.B. Spor 1  
 Konya 2  
  Denizli 2  
 Beşiktaş 0  
  Kayseri 0  
 G.B. Oftaş 1  
  Fenerbahçe 1  
 Sivas 2  
  Gaziantep 0  
 Kasımpaşa 3  
  Ankaraspor 1  
 V.Manisa 2  
  Galatasaray 2  
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Ankaraspor Beşiktaş  
 Denizli Kasımpaşa  
 Galatasaray Konya  
 G.Birliği V.Manisa  
 Trabzon Ankaragücü  
 Gaziantep Kayseri  
 Fenerbahçe Ç.Rize  
 Sivas G.B. Oftaş  
 İ.B.B. Spor Bursa