kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OKUR TEMSİLCİSİ
Okur Temsilcisi

Metrobüs?

28 Ağustos tarihli gazetenin Istanbul sayfasında bir haber.
Metrobüs 15 Eylül'de Hizmette başlıklı.
Haberin tamamı şöyle:
"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, KüçükçekmeceTopkapı hattında çalışacak metrobüsün 15 Eylül'de hizmete gireceğini bildirdi. Metrobüsün 1. etap projesinin KüçükçekmeceTopkapı arasında olduğunu belirten Topbaş, yapılan değerlendirmeler sonrası bu hattı İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'ne kadar götürme kararı aldıklarını söyledi. Topbaş, metrobüs güzergâhında otobüslerin kaldırılacağını, metrobüs ile sağlanacak konforlu bir ulaşım imkânının minibüse olan talebi azaltacağı, minibüslerin de mağdur edilmeden başka güzergâhlarda değerlendirileceğini söyledi."
Okurumuz Aydın Demirer'in bu haberle ilgili görüşlerine bakalım şimdi de:
"Yazıda Metrobüs'ün güzergâhı anlatılmış. Minibüslerin bu hattan kaldırılacağı hakkında bilgi verilmiş. Ama Metrobüs'ün ne olduğu konusunda hiç bilgi verilmemiş. Bu bir tür otobüs müdür, tramvay mı, metro mu? Raylı mıdır, tekerlekli mi?"
Yerinde sorular... Bu haberde okur "metrobüs nedir?" sorusunun karşılığını alamıyor. Peki, acaba SABAH önceki haberlerde cevaplamış mı?
Okur Temsilciliği arşivlerde tarama yaptı. Eylül 2006'dan bugüne kadar konuyla ilgili 6 haber yayımlanmış. Bunlardan sadece 16 Eylül 2006 (neredeyse bir yıl önce) tarihinde "nedir?" bilgisi var: Duraklara yan olarak yanaşabilen lastik tekerlekli tramvay imiş bunlar. Zemine çakılan mıknatıs takozları okuyarak sürücü olmadan gidebilme özelliği de varmış.
Okurlar bilememekte haklı, değil mi? En hayati haber unsurlarını eksik bırakırsak, nasıl bilgi sahibi olsunlar?