kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hamaney: Sarhoşça oyunlara boyun eğmeyeceğiz

Yeni Haber
İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Ülkemiz, nükleer programımıza baskı koyan Batılıların sarhoşça ve küstah oyunlarına boyun eğmeyecek" dedi.

İran devlet televizyonunun haberine göre, bazı üst düzey üniversite öğrencilerine hitap eden Hamaney, dünyadaki savaşlar ve huzursuzluktan Batılı güçlerinin sorumlu olduğunu söyledi.

Hamaney, İran'ın 28 yıl önce yapılan İslami devrimden bu yana hiçbir saldırı ve askeri atak yapmadığının altını çizdiği konuşmasında, "Batı, yaşanan iki dünya savaşının yanı sıra, Hiroşima, Nagazaki, Kosova, Afganistan ve Irak'taki günahsız insanların katledilmesinin de sorumlusudur" diyerek tepkisini dile getirdi.

İran'ın Batılı ülkelerin nükleer enerjiyle ilgili baskılarına hiçbir şekilde boyun eğmeyeceğine işaret eden Hamaney, "Ulusumuz, baskılara direndi ve bütün gözdağı vermelerine direnmeye devam edecek. Kurnazca ve ukala hareketlerle oyunlar oynuyorlar" diye konuştu.

İran'da alınan bütün kararlarda son sözü söyleyen Hamaney, nükleer program konusunda sıkça konuşmuyor. Hamaney'in nükleer programa ilişkin açıklamalarının, Uluslararası Atom Enerjsi Kurumu (UAEK) ile varılan anlaşmadan sonra yapıldığına dikkat çekiliyor.

(CHA)