kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yozgatlı: Çok iyi bir takım oyuncusuyum

Yeni Haber
Beşiktaşlı futbolcu Mehmet Yozgatlı, çok iyi bir takım oyuncusu olduğunu belirterek, "Takımımın galibiyeti için her şeyi yapmaya çalışırım." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun(TFF) yayımladığı Tam Saha Dergisi'nde Mazlum Uluç'un sorularını yanıtlayan Mehmet Yozgatlı, kendisini çok iyi bir takım oyuncusu olarak tanımlayarak, "Saha içinde yaptığım tüm hareketlerin takımın yararına olmasına dikkat ederim. Takımımın galibiyeti için her şeyi yapmaya çalışırım. Özel hayatımda da sessiz, sakin, daha çok ailesine düşkün bir insan olarak beni tanımlayabilirsiniz." diye konuştu.

Mehmet, üç büyük takımın da formasını giyen birkaç futbolcudan biri olmanın nasıl bir duygu olduğunun sorulmasına, "Üç büyük takımda oynayan 7 oyuncudan biriyim ve bunun önemli olduğunu düşünüyorum." diyen Yozgatlı, "Bunu başardığım için de çok mutluyum. Bu unvan bana gurur veriyor." yanıtını verdi.

TERCİHLERİMDE TEKNİK ADAMLAR ÖNEMLİ

Mehmet Yozgatlı Kulüp tercihlerinde neyi ön planda tuttun? şeklindeki bir soruya ise, şu yanıtı verdi:

"Maddi düşünceler benim için asla ön planda olmadı. Bu Galatasaray'da da Fenerbahçe'de de böyleydi, Beşiktaş'a gelirken de böyle oldu. Önceliğim teknik adamların kimliğiydi. Gittiğiniz takımda teknik direktörün kim olduğuna bakmanız gerektiğini düşünüyorum. Zamanında futbol oynamış ve belli bir kalite düzeyinin üzerine çıkmış teknik direktörlerin bana daha fazla katkı sağlayacağı fikrindeyim. Galatasaray'a gittiğimde Fatih Hocam vardı. Onun hem futbolculuk hem de teknik adamlık kariyerini herkes biliyor. Fenerbahçe'ye gittiğimde takımın başında Daum vardı. O da kalitesi ve karakteri yüksek bir hocaydı. Ardından gelen Zico da dünyanın en önemli futbolcularından birisiydi. Şimdi de Beşiktaş'ta Ertuğrul Hocam var. O da zamanında çok iyi bir oyuncuydu. Teknik adamlık ve insanlık kalitesi de herkesçe malûm. Bu nedenle son transferimde Beşiktaş'ı tercih ettim."

BENİM KARİYERİM AÇISINDAN BEŞİKTAŞ'TA OYNAMAK, SCHALKE'DE OYNAMAKTAN ÇOK DAHA ÖNEMLİ

Beşiktaş'a gelmeden önce başka kulüplerden de teklifler almış mıydın? sorusuna da evet diyen Mehmet, "Evet, Beşiktaş'a gelmeden önce Schalke ile yüzde 80 anlaşmıştım. Hemen hemen her şey bitmişti. Almanya'ya ev bakmaya bile gitmiştim. Ama Beşiktaş devreye girince tercihim burası oldu. Şunu da belirteyim. Bir ara "Mehmet'in pasaport sıkıntısı var, bu nedenle Almanya'ya gidecek" gibi haberler çıkmıştı. Kesinlikle böyle bir şey yok. 10 yıldır İstanbul'dayım. Arkadaşlarım, ailem, bütün çevrem burada. Bu nedenle ortamımı değiştirmek istemedim. Bir de Ertuğrul Hoca ile çalışma düşüncesi vardı tabii. Benim kariyerim açısından Beşiktaş'ta oynamak, Schalke'de oynamaktan çok daha önemli." yanıtını verdi.

ZİYA DOĞAN VE TERİM'İN YERİ FARKLI

Mehmet, "Futbol kariyerini etkileyen en önemli teknik direktörler kimlerdi?" şeklindeki bir soruya ise, şu cevabı verdi: "İlk başta Ziya Doğan Hocam. Çünkü Almanya'dan geldiğimde beni İstanbulspor'a o aldı. O dönemde Saffet Susiç'in yardımcısıydı. Beni A takıma çıkartan da odur. Onunla çalışmak benim için büyük bir şanstı. Sonra da Fatih Hocam var elbette. Çok genç bir yaşta beni Galatasaray'a transfer etti ve güvenip oynattı. Sonrasında da kendi çabalarımla bu noktaya kadar geldim."

SEZONUN FAVORİSİ BEŞİKTAŞ

Mehmet Yozgatlı şampiyonluk şanslarını ve takımının durumunu da değerlendirerek, "Bu sezonun favorisi biziz." iddiasında bulundu.
Yozgatlı, çok iyi transferlerle takımın eksiklerini giderdiklerini ve mükemmel bir arkadaşlık ortamı kurduklarını belirterek, "Şampiyonluk şansımızı da yüzde 60 olarak görüyorum. Fenerbahçe ve Galatasaray da iyi oyuncular transfer etti ama önemli olan eldeki oyuncularla bir takım olabilmek. Ben bizim bu takımı oluşturduğumuzu ve giderek yükselen bir ivmeyle açık ara şampiyonluğa gideceğimizi düşünüyorum. Arkamızda da Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor yarışın içinde yer almaya çalışır." diye konuştu.

Hedeflerine de değinen Yozatlı, "İlk hedefim Beşiktaş'ta başarılı olmak. Üç sezonluk mukavele yaptım ve bu üç sezonda hem lig hem kupa şampiyonluğu ve elbette Avrupa'da başarı istiyorum. Üç sezondan sonra ise ne olacağını zaman gösterecek." dedi.

ANTRENÖRÜMÜN ELEŞTİRİSİ ÖNEMLİ

Son olarak özeleştirisini yaptığını belirten Mehmen, şunları kaydetti: "Ben öncelikle özeleştirimi yaparım ve hocamın benimle ilgili ne düşündüğüne çok önem veririm. Bir maçta 10 gol kaçırabilirim ama hocam benden memnunsa mesele yoktur. Ancak bazı eleştirilerin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Mesela şut atma meselesinde olduğu gibi kafama yatan ve doğru olduğunu düşündüğüm eleştirileri mutlaka dikkate alırım."

CHA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 4 3 1 0 8 2 10
2 Beşiktaş 4 3 1 0 4 1 10
3 Kayseri 4 2 2 0 6 2 8
Tümünü göster...
4 Trabzon 3 2 1 0 8 2 7
5 Ankaragücü 4 2 1 1 7 6 7
6 Fenerbahçe 4 2 1 1 4 4 7
7 Sivas 3 2 0 1 4 2 6
8 İ.B.B. Spor 4 2 0 2 5 5 6
9 Bursa 4 1 2 1 4 3 5
10 Denizli 4 1 2 1 7 7 5
11 G.Birliği 4 1 1 2 6 7 4
12 V.Manisa 4 1 1 2 7 9 4
13 G.B. Oftaş 4 1 1 2 3 5 4
14 Konya 4 0 3 1 4 5 3
15 Gaziantep 4 1 0 3 3 5 3
16 Kasımpaşa 4 1 0 3 4 7 3
17 Ç.Rize 4 1 0 3 4 12 3
18 Ankaraspor 4 0 1 3 4 8 1
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Bursa 1  
  Trabzon 1  
 Ankaragücü 2  
  G.Birliği 2  
 Ç.Rize 3  
  İ.B.B. Spor 1  
 Konya 2  
  Denizli 2  
 Beşiktaş 0  
  Kayseri 0  
 G.B. Oftaş 1  
  Fenerbahçe 1  
 Sivas 2  
  Gaziantep 0  
 Kasımpaşa 3  
  Ankaraspor 1  
 V.Manisa 2  
  Galatasaray 2  
Haftanın Maçları
5. Hafta
 Ankaraspor Beşiktaş  
 Denizli Kasımpaşa  
 Galatasaray Konya  
 G.Birliği V.Manisa  
 Trabzon Ankaragücü  
 Gaziantep Kayseri  
 Fenerbahçe Ç.Rize  
 Sivas G.B. Oftaş  
 İ.B.B. Spor Bursa