kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yunanistan'da120 köy haritadan silindi

Yeni Haber
Yunanistan'ın Mora yarımadasıyla Eğriboz (Evia) adasında 11 gündür devam eden ve 65 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan yangınların büyük ölçüde söndürüldükleri bildirildi.

Yunanistan İtfaiye Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Mora'daki İlia, Mesinia, Arkadia ve Lakonia bölgeleri ile Eğriboz'daki yangınların söndürüldüğü, söz konusu bölgelerde yangınların yeniden alevlenmesinin önlenmesi için itfaiye ekiplerinin alarmda olduğu kaydedildi.

Öte yandan, basın yayın organları, Mora'daki Parnona ile Taiyeto dağlık alanlarında halen ufak çaplı 2 yangın olduğunu, ancak yerleşim birimlerini tehdit etmediklerini duyurdular.

İlk belirlemelere göre 100 binden fazla kişinin evini, tarım alanını ve sürülerini kaybettiğinin anlaşıldığını kaydeden basın yayın organları, yangınlarda, 2 milyon 285 bin dönüm ormanlık arazi ile 409 bin 150 dönüm tarım alanının kül olduğunu, 120 köyün haritadan silindiğini, 73 bin küçük ve büyük baş hayvanın da telef olduğunu belirttiler.

Söndürme çalışmalarına, Kıbrıs Rum kesiminden 12 itfaiye aracı ile 137 itfaiyeci, Fransa'dan 4 uçak ve 60 itfaiyeci, İtalya, Türkiye, Portekiz'den birer, İspanya'dan 2 uçak, İsviçre, Norveç, İsveç, Slovenya ve Romanya'dan birer helikopter katıldığı bildirilmişti.

Çalışmalarda ayrıca, Avusturya'dan 2 helikopter ve 3 uçak, Hollanda ile Almanya'dan 3'er helikopter, Sırbistan'dan 6 uçak, Macaristan'dan 2 itfaiye aracı ve 20 itfaiye görevlisi, İsrail'den 55 itfaiyecinin yangın bölgelerinde görev yaptığı açıklanmıştı.

AA