kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Teröristin üzerinden yine Amerikan silahı çıktı

Yeni Haber
Güvenlik güçleri tarafından Bingöl'de ölü ele geçirilen teröristin üzerinden yine Amerikan silahı çıktı. Daha öncede Tunceli ve Şırnak'ta ölü ele geçirilen teröristlerin üzerinden aynı silah çıkmıştı.

Her geçen gün güvenlik güçlerinin ölü ele geçirdiği teröristler üzerinden terör örgütü PKK'nın Amerikan yapımı silahlar kullandığı yönündeki iddiaları güçlendirecek yeni deliller ortaya çıkıyor. Bingöl'de öldürülen teröristin üzerinde yine Amerikan silahı bulundu. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bingöl'ün Yedisu ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yürütülen arama ve tarama faaliyeti esnasında, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldığı bildirildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin "Dur ihtarı"na ateşle karşılık vermeleri sonucu dün akşam saat 20.30 sıralarında çıkan çatışmada 1 teröristin, bir adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet M-16 Piyade tüfeği şarjörü ve bir adet el telsizi ile birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Güvenlik güçlerinin terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlarda, son 4 ayda 8 adet Amerika'ya ait M-16 silahı ele geçirildi.

ABD Savunma Bakanlığı ise "Türkiye'nin teröristlerin üzerinde ele geçirdiği silahlarla ABD'nin Irak güvenlik güçlerine verdiği silahların aynı olduğu" yönündeki iddiayı doğrulamıştı.

PKK'ya mühimmat sağlamanın bir Amerikan politikası olmadığını vurgulayan Pentagon sözcüsü Geoff Morrell, Irak'taki ABD çıkışlı silahların akıbetini araştırmak için başmüfettiş emekli Korgeneral Claude Kicklighter'ın Irak'a gideceğini açıklamıştı.

İlk kez 1950'lerde yapımına başlanan, kendisini 1960 Vietnam Savaşı'nda kanıtlayan ve çeşitli değişikliklere uğrayan bu silah, 15 NATO ülkesi tarafından aktif olarak kullanılıyor.

Türk ordusu tarafından da kullanılan bu silahın çok hafif ve pratik bir gövde yapısı ve müthiş bir atış hızı bulunuyor. M-16 5.56x45 mm 5.56x45mm NATO mermisi kullanır. Tüfeğin namlusundan merminin ilk çıkış hızı 975m/s ve 930m/s sürattedir. Bu sebeple M-16 sıcak temas orta menzil muharebelerde çok tercih ediliyor.

(CHA)