kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD, İran'ı üç günde bitirecek

İngiliz Sunday Times gazetesine göre Bush yönetimi, İran'ın nükleer tesisleri ile askeri ve haberleşme kilit noktalarını ağır bombardımanla yıkacak plan üzerinde çalıştığını öne sürdü..
ABD Başkanı George W. Bush'un geçen hafta yaptığı "İran Ortadoğu'da nükleer soykırıma neden olur" çıkışının ardından ABD yönetimi, olası bir saldırı konusunda suları iyice ısıtmaya hazırlanıyor. İngiliz Sunday Times gazetesi, Amerikan Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) İran'a üç gün sürecek şok bir saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti.

SENARYOLAR HAZIRLANIYOR
Haberi, düşünce kuruluşu Nixon Merkezi'nin ulusal güvenlik birimi Başkanı Alexis Debat'nın Washington'da yaptığı bir konuşmaya dayandıran gazete, hazırlanan planın orduyu yok edecek düzeyde, oldukça büyük hava saldırıları öngördüğünü belirtti. Muhafazakâr çizgisiyle bilinen Amerikan dış politika gazetesi The National Interest'in organize ettiği toplantıda kürsüye çıkan Debat'nın "ABD'nin, İran'ın nükleer tesislerine yönelik nokta atışı şeklinde küçük çaplı saldırılar değil tam bin 200 hedefi yok edecek dev bir saldırı hazırlığında olduğunu" şeklindeki sözlerine de yer verdi. Öte yandan İngiliz Sunday Telegraph gazetesi de Beyaz Saray'a yakın bir başka düşünce kuruluşu Heritage Foundation'ın 4 aydır ABD'nin olası bir saldırısının ardından yaşanacak senaryoları "çalıştığını" yazdı.
Haberin fotoğrafları