kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

9 Eylül düellosunda kozlar paylaşılacak

Şenol ATEŞ ANKARA
CHP'yi kuruluş yıldönümü 9 Eylül'de ilginç bir hesaplaşma bekliyor. Sarıgül, Baykal'a "Bırak git" demek için genel merkez önünde eylem yapacak. Baykal ise Anıtkabir'e yürüyecek..
Genel seçim sonuçlarının parti içi tartışmalar yarattığı CHP'yi, kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül'de ilginç bir hesaplaşma bekliyor. Genel merkez yanlısı partililer ile Deniz Baykal muhalifleri aynı gün Ankara'da buluşacak. Seçim sonuçları üzerine isyan bayrağını açan müzmin Baykal muhalifi Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve yandaşları, Baykal'a "Bırak git" demek için genel merkez önünde eylem yapacak. '999 S' (9'uncu ayın 9'unda, Baykal'ın gitmesi için 9 gerekçe ile Söğütözü'nde) parolası ile genel merkez önünde on binlerin katılacağı eylem için uzun zamandır çalışma yapıyor. Sarıgül'ün bir konuşma yaparak Baykal ve yönetimi istifaya davet etmesi bekleniyor. Genel merkez yönetimi ise buna misilleme olarak, aynı gün kuruluş yıldönümü nedeniyle teşkilatları Ankara'ya çağırdı. Yine binlerce CHP'linin Anıtkabir'e yürümesi planlanıyor. Baykalcı CHP'liler ile Sarıgülcülerin aynı gün Ankara'da bulunması kaygı uyandırdı. İki grubun uzun süredir birbirlerine karşı yürüttükleri acımasız mücadele, karşılaşmaları durumunda kötü olayların olabileceği endişesini de ortaya çıkardı.

'BİRBİRİMİZE GÜÇ VERELİM'
Genel Başkan Deniz Baykal ise seçim sonrası sürecin olabildiğince az sancılı atlatılması için çaba harcıyor. Baykal, "Yeniden yapılanma ve mücadele için hazır olun, birlik beraberlik içinde olalım. Türkiye'ye sahip çıkacağız. Aramızdaki ikilemleri bırakıp birbirimize güç verelim" diyerek bütün partililere yumuşak mesaj veriyor. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de muhaliflerin eylemini ciddiye almadıklarını ve katılımın beklenenden az olacağını ifade etti.