kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yataş Genel Müdürü Aykut Coşkan

Evlilik de boşanma da yatak satışına yarıyor

EBRU ERDOĞAN
Yataş Genel Müdürü Aykut Coşkan, yalnız yaşama isteğinin, evlilik ve boşanmaların artmasının yatak satışlarını da olumlu etkilediğini söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Evlilik de boşanma da yatak satışına yarıyor
Yataş Genel Müdürü Aykut Coşkan, yılda 650 bin civarında evlilik, bunun üçte biri kadar da boşanmanın olduğunu belirterek, artan boşanmalarla kurulan yeni evlerin, yatak satışlarını artırdığını söyledi. Coşkan, "Elbette kimsenin boşanmasını istemeyiz. Fakat evler ayrılınca yeni ev eşyaları için ihtiyaç oluşuyor. Bu da bizim pazarımız" diye konuştu. Türkiye'de mobilya pazarının bir taraftan büyüdüğünü buna karşın bir taraftan da parçalandığını dile getiren Coşkan, eğitim seviyesinin yükselmesiyle çocukların ailelerinden ayrılmasının da pazarı olumlu etkilediğini söyledi. İnşaat sektöründe TOKİ'nin yaptığı konutların etkisinin önümüzdeki yıl görüleceğine değinen Coşkan, "Bu konutlar 2008 yılı içinde sektöre mutlaka bir mobilya yenileme hareketi getirecek" dedi.

SAĞLIK TRENDİ ETKİLİ
Son yıllarda gelişen sağlık trendi ve tüketicilerdeki bilinçlenmeyle anti-bakteriyel, antialerjik gibi ürünlerle konforlu yatakların satışında büyük artış olduğunu anlatan Coşkan, "Fiyatları normal yataklara göre üç kat fazla olmasına karşın bu tür yataklarda satışlar, geçen yıla oranla yüzde 60 arttı. Daha önce ucuz yataklara olan talep fazlayken bugün böyle bir durumla karşılaşınca, biz de üst gelir grubuna hitap eden bu ürünlerin üretimini artırdık" diye konuştu. Sadece Kayseri'de 200'e yakın mobilya imalatçısı olduğunu anlatan Coşkan, bu üreticilerin birbirlerini ve markalı ürünleri taklit ederek kendilerini geliştirdiklerini söyledi. Bu tür durumlarda yasal süreci başlattıklarını anlatan Coşkan, "Kimi zaman markalı üreticilerin de taklit ettiğini görüyoruz. Fakat aynı gemide olduğumuz için onlara dava açmak yerine anlaşma yoluna gidiyoruz. Birbirimizi ikaz edebiliyoruz. Böyle ikazlar yaptık, tabii bizim de ikaz edildiğimiz oldu" dedi. Coşkan, son dönemde Çin'den gelen tekstil ürünlerinde kanserojen madde çıkmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Biz de Çin'den mal ithal ediyoruz. Ama bu, ev tekstilinden ziyade mekanizmalı koltuk ithalatı şeklinde oluyor. Şu ana kadar bu ürünlerde kullanılan kumaşlar ya da mekanizmalarla ilgili bir uyarı olmadı. Biz kalitenin üzerinde çok durduğumuz için kendi standartlarımıza önem veriyoruz. Uzakdoğu'dan gelen örnek ürünlerde gerekli tedbirleri alıyoruz. Tabii bunu sağlayacak olan Sanayi Bakanlığı. Tedbir almak onların görevi."