kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Ananaslı kek
MALZEMELER
*
2 su bardağı kekun
* 125 gr. tereyağı
* 1 su bardağı tozşeker
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 450 gr. dilimlenmiş konserve ananas (süzülmüş, süzdüğünüz ananas suyundan 2/3 su bardağı ayırın)
* 1/2 su bardağı hindistancevizi
* 1/2 su bardağı esmer şeker
Yuvarlak ve 23 cm'lik bir kek kalıbını yağlayın. Büyük bir karıştırma kabına unu eleyip, ortasına bir çukur açın. Küçük bir tavada kısık ateşte tereyağı ve şekeri, şeker eriyene kadar ısıtıp, ateşten alın. Ayırdığınız ananas suyunu ve yumurtaları küçük bir karıştırma kabında karıştırın. Erittiğiniz tereyağını ve yumurtalı karışımı una ilave edip, tahta kaşıkla özleşene kadar iyice karıştırın. Karışımın yarısını hazırladığınız kek kalıbına dökün, üstünü bir kaşıkla düzeltin. Ananastan kekin üzerini süslemek için ayırın. Kalan ananası, hindistancevizi ve esmer şekeri karıştırıp, hamurun üzerini bu karışımla kaplayın. Kalan hamuru da bir kaşık yardımıyla ananaslı karışımın üzerine dökün ve düzleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra kalan ananasla üzerini süsleyip servis yapın.

Püreli jumbo sosis
MALZEMELER
*
1 paket jumbo sosis
* 1 paket patates püresi (hazır)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet domates (küp doğranmış)
* 4 çorba kaşığı beyaz peynir (kırıklanmış)
Patates püresini kutunun üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yağladığınız fırın kabına yayın. Üzerine sosisleri yan yana sıralayıp, biraz bastırarak püreye gömün. Domates ve peyniri karıştırın, sosislerin aralarına serpin. Sosislerin üzerine zeytinyağı sürün. Fırının ızgara kısmında üzerleri kızarana kadar dikkatli bir sürede pişirip, sıcak servis yapın.

Zencefilli kurabiye
MALZEMELER
*
125 gr. margarin
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 3,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı yerfıstığı (dövülmüş)
* 1 adet limon kabuğu (rendelenmiş)
* 1/2 çay kaşığı toz zencefil
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 adet yumurta sarısı
* 1 çay bardağı süt
Yağ ile şekeri bir kasede krema haline getirin. Un, kabartma tozu, yer fıstığı, limon kabuğu rendesi ve zencefili karıştırın, ortasını havuz şeklinde açıp, içine yağlı şekeri, yumurta ve sütü katın. Aynı yönde dairesel hareketlerle una yedirip, hamur yapın. Hamurdan ufak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine bastırmadan yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine tarçın serpip, servis yapın.