kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Bakalım Erdoğan cesaret edebilecek mi?'

19.08.2007
- AKP yüzde 47 ile tek başına iktidar oldu. CHP ise büyük bir hüsran yaşadı...
M.B:
Muhalefet partileri CHP ve MHP, AKP'yi sempatik göstermek için ellerinde geleni yaptılar. Hele bir ip olayı vardı ki, tamamen AKP'ye yaradı. Sadece o değil. CHP, demokratik devrimin hiçbir kazanımına sahip çıkmıyor sadece laiklikte ısrar ediyor. Olmaz öyle şey. Bu karşı devrimcilik olur. Bir de milliyetçi siyaseti ile CHP işin esas sahibine yani MHP'ye oy taşıdı. CHP Kurtuluş Savaşı'nın mirasını taşımıyor. Hatta 1970'li yıllardaki anti-faşist geçmişinden bile korkuyor. Kan kokan milliyetçi siyasetleriyle AKP'yi daha şirin gösterdiler. İyi ki bu siyaset fazla itibar görmedi. CHP'nin içinde önemli ve iyi insanlar var ama takviyeli olarak yüzde 20 oy bir yenilgidir. Deniz Baykal bu gerçeği kabul etmelidir.

- AKP'yi nasıl görüyorsunuz?
M.B:
Bakalım Recep Tayyip Erdoğan, demokrasi ve Kürt sorunun çözümünde gereken cesareti gösterebilecek mi? Bence Tayyip Erdoğan, Kürt sorununda önemli rol oynamak ister. Kürt meselesi de bu kadar hassas değil. Bir yerlerin zorlamasıyla tavırlar alınıyor.
S.B: Bu konuda Mihri ile farklı düşünüyoruz. Erdoğan'ınki sadece cesaret mi acaba? Çözmek isteyip istemediği konusunda emin değilim. Ama yine de Türkiye 10 sene önceki Türkiye değil. Her şeyi konuşabiliyoruz.