kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erol Günaydın yönetmeniyle.

'Annem bana hep 'Umut Batı'da' derdi, sadece Mersin'i görmüştü!'

-Beyaz Melek'in oyuncu kadrosu, Ertem Eğilmez'in dev kadrolarını hatırlatıyor. Sinema ve tiyatro dünyasının büyük ustalarını yan yana getirmeyi başardınız? Size niye 'Evet' dediler? - Sanıyorum burada yönetmenin, yapımcının ve Mahsun'un hiçbir etkisi yok, bu sadece senaryonun gücü! Senaryoyu okuyan her oyuncu aradı ve filmde yer almak istediğini haber verdi.

- Usta oyuncuları bir araya toplamak filmi seyrettirmek için yeterli mi peki? - Seyirci böyle bir filmi bir daha izleyemeyecek! Beyaz Melek gerçekten büyük film oluyor. Unutulmaz bir 120 dakika vaat ediyoruz. En önemlisi de, filmi seyrettikten sonra yaşamlarının sonuna kadar hafızalarına kazınacak kareler olacak.

- Senaryoyu nasıl yazdınız, neden etkilendiniz? - Filmin konusu hakkında çok konuşmak istemiyorum ama sadece şunu söyleyeyim; annemin bir sözü vardı; 'Umut Batı'da' derdi hep. Ve bunu söylediğinde hayatında hiç Batı'yı görmemiş, sadece Mersin'e gidip gelmişti. Mersin'i görünce büyümenin Diyarbakır'da olmayacağına inanmıştı. Gerek ben gerek Anadolu'daki insanlar, bizler Batı'dan çok şey öğrendik, öğreniyoruz ve bundan da hiç gocunmuyoruz ama bu filmde şunu görecekler ki, Batı'nın da Doğu'dan öğreneceği çok şey var! Batı'da unutulmaya yüz tutmuş değerleri insanlara anlatacağız. Büyük şehirlerde insanlar gerçeklerden ve kendilerinden kaçar oldular. Kendileriyle yüzleşmeyi hiçbir zaman istemediler. Bu film işte insanların kendileriyle yüzleşmesini sağlayacak.