kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hasankeyf'i kurtarabilmek için Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce insan bir araya geldi.

Hasankeyf'e her bakış belki son bakış olabilir

Bedia Ceylan GÜZELCE / HABER MERKEZİ
Doğa Derneği'nin düzenlediği Hasankeyf'e Sadakat Treni gezisine katılanlar baraj altında kalacak antik kent için projenin durdurulması çağrısında bulundu..
Doğa Derneği tarafından Hasankeyf'e Sadakat Treni gezisi düzenlendi. Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, toplumda sağduyulu bütün kurum ve kişilere çağrı yaptıklarını belirterek "Hasankeyf'in sular altında kalması demek, aslında bütün Türkiye'nin sular altında kalması anlamına geliyor. Suyun bırakılacağı ana kadar vazgeçmemek ve Hasankeyf için çağrılara yanıt vermek gerekiyor" dedi.

'NELER KAYBEDİYORUZ'
Bu işin artık Türkiye'nin bir onur meselesi haline geldiğini de ifade eden Eken "Henüz başlamayan baraj inşaatının tamamlanması 10 yıldan fazla sürebilir. Belki de 10 yıl sonra suya çok farklı bakacağız. Baraj tamamlandığında belki de burada tutacak su bile kalmayacak" diye konuştu. İstanbul Üniversitesi'nden Arkeolog Doç. Dr. Necmi Karul ise şunları söyledi: "Asıl kayıp ne kaybettiğimizi bilememek. Bunu anlamak için kazı ve belgeleme yapılması gerekiyor. Aksi takdirde Hasankeyf'e her bakış bir son bakış olabilir."