kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sıcak yaz, araçları da serinletti

Yeni Haber
Yurt genelinde sıcak geçen yaz ayları kliması bulunmayan araçların da soğutucu sistemlerle donatılmasına neden olurken, satışların geçen yıla oranla 2 katına çıkmasıyla servislerin montaj için gün vermek zorunda kaldığı belirtildi.

Araç klimaları satıcısı Ali Harputlu, fiyatlarının ucuzlaması ve sıcaklıklardaki yükselişe paralel olarak klima satışlarında da artış yaşandığını bildirdi.

Evinde, iş yerinde klimalı ortama alışan sürücüler ile müşterilerin, araçlarında da bu özelliği aradığını ifade eden Harputlu, eski model veya klima bulunmayan araçların sahiplerinin yaz aylarının bunaltan sıcaklarında yolculukları sırasında rahat bir nefes alabilmek için klima taktırmayı tercih ettiğini söyledi.

Harputlu, özellikle şehir içi toplu taşıma yapan minibüs sahiplerinin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Artık, vatandaşlar şehir içinde kısa mesafe bile olsa klimalı araçlarla seyahat etmeyi tercih ediyor. Hem daha çok müşteri çekebilmek hem de daha rahat çalışabilmek için minibüs sahipleri, araçlarını klimayla donatmaya başladı. Hatta, bazı hatlardaki araçlara, yolcuların aşırı sıcaklardan etkilenmemesi için klima takma zorunluluğu getirildi.''

Gelen taleplere yetişmekte zorlandıklarını dile getiren Harputlu, geçen yıllara oranla satışların 2 katına yükseldiğini, aylık ortalama 15-20 araca klima taktıklarını vurgulayarak, ''Özellikle 'Afrika sıcakları' uyarıları, klima almakta kararsız olanları, klima almaya yöneltti. Böyle giderse bir yıla kadar klimasız araç kalmaz'' dedi.

MONTAJ İÇİN GÜN VERİYORLAR

Harputlu, mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar nedeniyle pazarda cihaz tesliminden çok montaj sürelerinde sıkıntı yaşandığını belirtti.

Sektörde montaj sürelerinin bazen 4-5 günü geçtiğini anlatan Harputlu, aşırı sıcaklarla beraber yaşanan yoğunluk nedeniyle montaj için servislerde bir kaç gün sonrasına randevu verildiğini söyledi.

Harputlu, yaklaşık 2 bin 750 YTL'ye mal olan araç klimalarının ortalama bir günde montajının yapılabildiğini sözlerine ekledi.

(AA)