kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MySpace ABD'li Başkan adaylarını ağırlayacak

24.08.2007
News Corp'a bağlı olan en popüler sosyal iletişim sitelerinden MySpace ile Viacom Inc'in işlettiği dünyaca ünlü müzik kanalı MTV, 2008 yılında yapılacak Amerika başkanlık seçimleri için başkan adayları arasında gerçekleştirilecek olan bir dizi tartışmaya ev sahipliği yapacak. Üniversite kampüslerinde yapılacak olan programlar MTV.com ve MySpaceTV.com sitelerinden canlı olarak yayınlanacak.

Başkan adayları ile Amerikan gençliği arasındaki ilk eş zamanlı diyalog olacağı iddia edilen programda, kampüsteki öğrenciler sorularını direkt olarak soracak. Online izleyiciler ise e-mail, anında mesaj ya da cep telefonundan kısa mesajı ile soru yollayabilecekler. İnternetten programı izleyenler, programın akışına göre aynı anda adayları oylayıp değerlendirebilecekler. Eylül ayında başlayacak olan yayınlar, Aralık'a kadar devam edecek.

İlk olarak 27 Eylül'de eski senatör John Edwards New Hampshire ve daha sonra ise diğer Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylar programa katılacaklar. Yeni diyalog yayınları MTV'nin 1992 yılında gençleri oy kullanmaya teşvik etmek için hazırlanan "Choose or Loose / Kullan ya da Kaybet) kampanyasının devamı olarak sürdürülüyor. MySpace ise Mart ayında 2008 adaylarının profillerinin yer aldığı http://impact.myspace.com adresini kullanıma açmıştı.

CHA