kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başhekim Öksüz, suçlamaları reddetti.

'Başhekimin evi' muayenehane çıktı

Hayati ARIGAN MERKEZ
Müfettişler, Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Öksüz'ün "muayenehaneye kılıf" oyununu bozdu. Yasağı delen Öksüz hakkında soruşturma başlatıldı..
Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Selami Öksüz, özel muayenehanesine 'Dr. Selami Bey'in evi' tabelası asıp, sekreterine de telefonları aynı şekilde açtırarak, başhekimlerin muayenehane açma yasağını deldi. Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Başhekim Selami Öksüz'e karşı Sağlık Bakanlığı'nın açtığı döner sermaye tazminatı davasında iddiaya göre olay şöyle gelişti:

İHBAR GELDİ
Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. Selami Öksüz, kamuda çalışan doktorlara özel muayene işletme hakkının bulunduğu yıllarda Kavacık'taki dairesini özel muayenehane olarak işletmeye başladı. Ancak daha sonra hastane başhekimlerinin özel muayenehane işletmesi yasaklandı. Buna rağmen Öksüz, burada hasta bakmaya devam etti. Yakalanmamak için de muayenehaneye 'Dr. Selami Bey'in evi' tabelası astı. Sekreteri de telefonlara 'Dr. Selami Bey'in evi' diye yanıt verdi. Bir süre önce bir kişi, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ni arayarak ihbarda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında dedektif gibi iz süren müfettişler, Öksüz'ün 100 YTL'ye muayene ettiği hastalara ilaç yazmadığını, tetkikler için hastaneye çağırarak, burada kayıt altına alınmalarını sağladığını, hastanenin kağıtlarına da kendi başhekim kaşesini bastığını rapor etti. Müfettişlerin raporlarında kınama cezası istediği Öksüz hakkında Sağlık Bakanlığı da hemen kolları sıvayarak dava açtı. Bakanlık, Başhekim'den ocak ve şubat aylarında tam gün çalışması gerekmesine rağmen, yarım gün çalışarak fazladan aldığı ileri sürülen döner sermaye ücreti 11 bin 592 YTL'yi faiziyle geri istiyor.
Haberin fotoğrafları