kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

MALZEMELER
*
1 paket makarna
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet küçük boy soğan (iri doğranmış)
* 2 tatlı kaşığı un
* 2/3 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
Üst malzemeleri:
*
1 çorba kaşığı bayat ekmek kırığı
* 1/4 su bardağı yulaf ezmesi
* 2 çorba kaşığı az yağlı peynir (rendelenmiş)
* 2 tatlı kaşığı taze soğan (doğranmış)

Çıtır makarna
Büyük bir tencerede makarnayı yumuşayana kadar haşlayıp, süzün. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, soğanı yumuşayana kadar pişirin. Unu ilave edip, kısık ateşte, karışım hafif pembeleşene kadar yaklaşık 1 dakika kavurun. Sütü ekleyip karışım pürüzsüz bir kıvama gelinceye ve koyulaşıncaya kadar orta dereceli ateşte kaynatıp, ateşten alın. Peynir ve makarnayı ilave edip, iyice karıştırın ve ısıya dayanıklı bir fırın kabına koyun. Bir kapta ekmek kırıkları, yulaf ezmesi, peynir ve taze soğanı iyice karıştırın. Bu karışımı makarnanın üzerine serpin. Peynir eriyip, üstü hafif kızarana kadar 10-15 dakika fırınlayın. Sıcak servis yapın.

Meyveli topkek
MALZEMELER
*
2 su bardağı un
* 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 2 adet yumurta
* 50 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 1 2/3 su bardağı süt
* 5 çorba kaşığı bal
* 1 su bardağı kuru üzüm
* 10 adet kuru kayısı (doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 200 gr. kurutulmuş meyve şekerlemesi
12 bölümlü bir kek kalıbını çok hafif yağlayın. Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Başka bir kapta yumurtaları hafif çırpın ve erittiğiniz tereyağı, süt ve bal ile karıştırın. Bu karışıma unu ve kalan malzemeleri ilave ettikten sonra çok fazla sulandırmadan karıştırıp, yağladığınız kalıplara paylaştırın. İyice kabarana ve hafif altın rengi alıncaya kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın.

Kadayıf
MALZEMELER
*
350 gr. kadayıf
* 100 gr. tereyağı
* 5 çorba kaşığı şeker
* 1 su bardağı fındık ya da badem (iri kıyılmış)
* 1 su bardağı krema
* 1 su bardağı süt
* 1 paket vanilyalı puding
Büyük bir tavada tereyağını eritin. Kadayıf, şeker ve bademi, kadayıfın rengi hafif sararana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Kremayı puding ve sütle birlikte çırpın. 25x35 cm. ebadında bir kaba, kadayıflı karışımın yarısını yayın, kremayı üzerine döküp, kalan kadayıfları da üzerine yayın. Alüminyum folyoyla kaplayıp, buzdolabında soğutun. Krema ile süsleyerek servis yapın.