kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yaşadıkları Hollywood'da 'çekilmeye değer' bulundu

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Oyunculuk hayaline kavuşmak uğruna gözünü bile kaybetti Aykut Oğut. Ve onun bu hikayesi ilk kez Hollywood'un ünlü yapım şirketleri tarafından çekilmeye değer bulunarak 2009 listesine girdi!..
Turist vizesiyle gittiği Amerika'nın Florida eyaletinde pompacılık yapmasıyla başladı Aykut Oğut'un Hollywood macerası... ABD'ye, Ankara Üniversitesi oyunculuk bölümünden mezun olduktan sonra gitme kararı alan Oğut, kaçak olarak çalıştığı için göçmen bürosundan kaçarak yaşamaya çalıştı uzun süre. Göçmen bürosu Florida'da peşine takılınca, Virginia'ya kaçıp pizzacılık yapmaya başladı. Ancak, burada da kurtulamadı. Sınırdışı edilmemek için bu kez soluğu New York'da alan Aykut Oğut; hem yakalanmamaya çalışıyor, hem de oyunculuk yapmanın yollarını arıyordu. New York The Actors Studio'da oyunculuk eğitimi aldı; Broadway'de 'Waterloo Bridge' ve 'Emilio Flinks' adlı tiyatrolarda oyunculuk ve yönetmenlik yaptı.

GÖZÜNÜ KAYBETTİ YILMADI

Liam Neeson ve Robert Wagner'ın oyunculuk koçu Tom Todoroff'dan dersler alan Oğut, bir gece evine giderken yanlışlıkla Harlem Metro İstasyonu'nda indi. Dört siyahi ABD'linin saldırısına uğrayan Oğut, dövüldü ve sol gözünü kaybetti. Oturma izni olmadığı için kaçak yollarla tedavi olan Aykut Oğut, iyileştikten sonra Los Angeles'a gitti. Burada çalışma izni aldı, aynı zamanda oyunculuk kariyerine de başlamış oldu. Önce kısa metrajlı filmlerde rol aldı, sonra uzun metrajlı 'Macig Man'da Hz. İsa'yı canlandırdı. Bu rolüyle Chapman Awards 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Tüm zorluklara rağmen amacına ulaşan Oğut, yaşadıklarını senaryo haline getirme kararı verdi. Senaryosu, Hollywood'un 3 büyük yapım şirketi tarafından 'çekilmeye değer' bulundu. Aralarında Gibson'un sahibi olduğu Icon'un yanı sıra Colombia Pictures ve Lines Gate Production adlı şirketler Oğut'un senaryosunu 2009 listesine almaya karar verdi. Aykut Oğut, Hollywood'da Türkler'e karşı bir önyargı olmadığını ancak azmetmek ve şartlara ayak uydurmak gerektiğini söylüyor:

* 'Türk oyuncular Hollywood'da yükselemez' diye bir önyargı var. Sorunun kaynağı Doğu'dan gelenlerin ABD'deki çalışma sistemine ayak uydurmakta zorluk yaşaması. Bir yapımcının sizden para kazanacağına inanması önemli. Örneğin Spielberg, bir Türk oyuncudan daha çok para kazanacağına inansa Tom Hanks'i kapı dışarı edip onunla çalışır.

* Şu anda seslendirme yapıyorum. Diğer yandan da Amerika'daki hayatımı konu alan bir senaryo yazdım. Benim senaryomu Icon, Colombia Pictures ve Lines Gate Production'a götürdüm. 'Çekilmeye değer' bulduklarını açıklayarak senaryoyu 2009 yılı listesine aldılar. Bu şirketin de listesine girmek demek, gerçekten de 'yırttınız' demektir! Önce hangisi çekmeye karar verirse onlar çeker.
Haberin fotoğrafları