kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Lisede polisten dayak yedi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, ortaokul ve lisedeki sıra arkadaşı, kız kardeşi Hatice Gül'ün eşi AKP İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, SABAH'a anlattı: İşte, Tekelioğlu'nun anlatımıyla Gül'ün bilinmeyenleri:

* 1960'lı yılların sonlarında TİP'in Kayseri'de mitingi vardı. Lisedeydik, bakmak için meydana gittik. Polis bizi TİP'lilere yaklaştırmadı. Birlikte polisten dayak yedik. 1972 ya da 73'tü, üniversitede yurtta çıkan bir olay nedeniyle bizi haksız yere gözaltına aldılar, tutuklu kaldık.

* İstanbul'da önce Kayseri Öğrenci Yurdu'nda kaldık. Daha sonra Rıfat Besceli, ben ve Abdullah Bey eve çıktık. Fındıkzade'de bodrum katında bir evde kalıyorduk, rutubetten Bakırköy'de bir eve taşındık.

* Abdullah Bey, Milli Türk Talebe Birliği'nde öğrenci lideri idi. Ben bülten çıkarırdım. Oradaki faaliyetlerimizi aksatmayalım diye bayramlarda Kayseri'ye gidemezdik, ailelerimiz sitem ederdi. Abdullah Bey, Çanakkale'deki programlara aksatmadan katılırdı. O dönem Necip Fazıl ve Sezai Karakoç'u okurduk. Tayyip Bey'le o dönemden tanışır.

* Gül iyi bildiri yazar, çarpıcı cümleler kurardı.
Haberin fotoğrafları