kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cemil Çiçek

Yeni kabine de önceki gibi 'bıyık bıraktı'

Zübeyde YALÇIN - ANKAR
Yeni kabinede, 59'uncu hükümet gibi bıyıklılar çoğunlukta. Başbakan dahil kabinedeki 25 bakandan 21'i bıyıklı..
Siyasetteki bıyıksakal tartışması yeni kabinenin açıklanması ile tekrar gündeme geldi. Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 60. Hükümet'te de bıyıklılar egemenliği elden bırakmadı. Erdoğan'la beraber kabinenin 21 bakanının bıyığı var. Bıyıksız sayısı ise geçen hükümet gibi yine 3'te kaldı. Bunlar; Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve kabineye yeni giren Devlet Bakanı Mehmet Şimşek... Listedeki tek kadın ise Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu. Kabinenin zirvesini ise tamamen bıyıklıklar ele geçirmiş durumda. Erdoğan ile başbakan yardımcıları Cemil, Çiçek, Hayati Yazıcı ve Nazım Erken bıyık kullanıyor. Kabine dışında kalan Abdülkadir Aksu, Osman Pepe, Ali Coşkun ve Abdüllatif Şener bıyıklı, Atilla Koç bıyıksız bakanlar arasında yer alıyordu. Kabine dışı kalan bakanların yerine gelen; Yazıcı, Erken, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da bıyıklı. Yeni bakanlardan sadece Şimsek'in bıyığı bulunmuyor.

12 DE GÖZLÜKLÜ
Diğer yandan yeni kabinedeki 12 bakan da gözlüklü. Cemil Çiçek, Nazım Ekren, Mehmet Şimşek, Said Yazıcıoğlu, Beşir Atalay, Mehmet Ali Şahin, Vecdi Gönül, Hüseyin Çelik, Faruk Nafiz Özak, Recep Akdağ, Binali Yıldırım ile Enerji Bakanı Hilmi Güler gözlük kullananan bakanlar.

Bıyıklı Bakanlar
Cemil Çiçek Hayati Yazıcı Nazım Ekren Murat Başesgioğlu Kürşad Tüzmen Said Yazıcıoğlu Zafer Çağlayan Hilmi Güler Ertuğrul Günay Veysel Eroğlu Kemal Unakıtan Faruk Nafiz Özak Recep Akdağ Binali Yıldırım Mehdi Eker Faruk Çelik Mehmet Ali Şahin Vecdi Gönül Beşir Atalay Hüseyin Çelik

İŞTE ÜÇ BIYIKSIZ
Ali Babacan Mehmet Aydın Mehmet Şimşek
Haberin fotoğrafları