kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Opel Astra da pazara girdi sedan otoda rekabet kızıştı

ÖZHAN TEZEL
27.08.2007
Sedan oto Türkiye pazarında yüzde 53 ile en büyük paya sahip. Rekabetle giderek daha da büyüyen bu pazarda Opel de Yeni Astra Sedan'ı ile pay kapmaya çalışacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Opel Astra da pazara girdi sedan otoda rekabet kızıştı
Son yıllarda her ne kadar hatchback otomobillere olan ilgi artsa da, sedan otolar Türkiye pazarındaki hakimiyetini sürdürüyor. Ocak-temmuz aylarında sedan otomobillerin pazar payı yüzde 53 oldu. Son dönemde çıkış yakalayan hatchback otoların payı ise yüzde 34'te kaldı. 2007 Temmuz itibariyle pazarda 88 bin 483 adet sedan otomobil, 56 bin 994 adet hatchback otomobil satıldı. Geçen yıl sedan otoların pazar payı yüzde 48, hatchback otoları payı ise yüzde 39 olarak gerçekleşmişti. Sedan oto pazarının hızla büyümesi, otomotiv firmalarının da sedan modellerini birbiri ardına piyasaya sürmesine neden oluyor. Sonbaharda satışa sunulacak yeni modellerle kızışacak 'Sedan' rekabetinde Citroen, Arjantin'de üretilen C4'ün sedan modelini kasım ayında satışa sunmaya hazırlanıyor. Bu rekabete General Motors (GM) bünyesinde yer alan Opel de katılıyor.

YENİ ASTRA DAHA KALİTELİ
Türk basın mensuplarınında katıldığı bir törenle GM'in Polonya'daki Gliwice fabrikasında Yeni Astra Sedan'ın resmi üretimine başlayan Opel, ilk Astra Sedan'ı banttan çıkardı. İlk Astra Sedan banttan çıkarken Opel, sedan pazarındaki rekabeti yakalamak için şimdiden bayilerinde Yeni Astra Sedan'ı otomobil severlerin beğenisine sundu. Kasım ayında Türkiye pazarında satışa sunulacak bu otomobil yollara çıkmadan Türkiye'de satılmaya başlandı. Ön sipariş toplayan Opel, tüketicilerin bir miktar kaparo vererek avantajlı fiyatlarla sahip olabilecekleri Yeni Astra Sedan'ın benzinli ve dizel versiyonlarının General Motors'un Global Üretim Kalite Sistemi dahilinde üretildiğini belirtti. Yeni Astra Sedan'ın 'Sıfır Hata' felsefine göre üretildiğini ifade eden GM Avrupa Kalite Direktörü Dr. Wolfram Liedtke, "Garanti kapsamında memnuniyetsizlik dönüşlerinde son beş yılda yüzde 90 azalma var. Yeni Astra Sedan alanlar GM'de artık kalitenin ilk öncelik olduğunu görecekler" şeklinde konuştu. Yeni Astra Sedan'ın da model yelpazesine katılmasıyla ürün gelişimini tamamlayan Yeni Astra artık sedan gövde tasarımı ile yolcular ve eşyalar için daha geniş alan sunmanın yanı sıra farklı ihtiyaçlara da hitap ediyor. 4.587 mm uzunluğu ile segmentinin en uzun aracı Yeni Astra Sedan geniş iç hacim ve 490 litrelik bir bagaj kapasitesiyle Opel marka değerlerinin yeni doğmuş bir orta-üst sınıf aile arabası olarak liderliği hedefliyor.