kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül kutlamaları toplu kabul edecek

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, seçilmesi nedeniyle kutlamaları toplu olarak kabul edecek.

Kabul, 5 Eylül Çarşamba günü saat 11.30'da gerçekleşecek. Bütün milletvekilleri, siyasi parti liderleri, medya temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin davet edileceği programa ilişkin hazırlıkların sürdüğü, davetiyelerin hafta başında gönderileceği belirtildi. Kabul, çok sayıda kutlama ziyareti isteğini toplu olarak karşılama niteliği taşıyor ve ''resmi günlük program'' çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Öte yandan, Gül'ün yurt içi ve yurt dışına yapacağı ilk gezi ile ilgili çalışmalar da sürüyor. Bu konunun da önümüzdeki hafta sonuna kadar karara bağlanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri ve atama yapılması düşünülen diğer görevlere yapılacak atamalar da gelecek hafta netleşecek.

BM GENEL SEKRETERİ'NDEN DAVET

Öte yandan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun dün akşam Cumhurbaşkanı Gül'ü arayarak, kutladı.

Ban Ki-mun, seçim sürecini yakından izlediğini belirterek, demokratik bir şekilde sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin BM'ye güçlü desteğine ilişkin memnuniyetini de belirten Genel Sekreter Ban Ki-mun, Gül'ün cumhurbaşkanlığının bu ilişkileri daha geliştireceğine olan inancını ifade etti.

Gül'ü bu ay yapılacak BM Genel Kurulu'na davet eden Ban Ki-mun, Türkiye'nin Medeniyetler İttifakı Projesi çerçevesindeki çabalarından çok etkilendiğini de kaydetti.

Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife El Tani'nin de Cumhurbaşkanı Gül'ü arayarak kutladı ve en yakın zamanda görüşme dileğini ifade etti.

AA