kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

AB'ye uyum için 200 yasa Meclis'ten geçecek

BARAJ İNŞAATI
Boyabat, Deriner, Ermenek ve Ilısu barajları bu dönemde tamamlanacak, Yusufeli barajının yapılmasına başlanacak. Kamu yatırım programında yer alan hidroelektrik ve termik santral projelerinin hızla tamamlanması öncelik taşıyacak. Alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi için çalışılacak. Enerji kaynaklarına nükleer enerjinin de eklenmesi için hukuki çalışmalar hızla sonuçlandırılacak, özel sektör desteklenecek.

BEKLEYEN PROJE
Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı örneğinde görüldüğü gibi, bölgedeki petrol, doğalgaz ve elektrik gibi enerji kaynaklarının uluslararası pazarlara ulaştırılmasında daha fazla rol üstlenerek, Türkiye'nin konumu güçlendirilecek. Hazar Bölgesi ve Ortadoğu gaz rezervlerini Avrupa'ya ulaştırmayı öngören Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin gerçekleşmesi için çabalar sürecek. Türkiye, Yunanistan ve İtalya arasında, yılda 12 milyar metreküp kapasiteli doğalgaz boru hattı ile elektrik iletim hattı devreye yakında alınacak.

AB YASALARI ÇIKARILACAK
AB Müktesebatı'na uyumu için 2013'e kadar uygulayacak program kapsamında, ekonomik değişim ve dönüşümü de kapsayan 200 kadar yasal düzenleme ve 600 kadar ikincil düzenleme bitirilecek. Hedef, 2023'te satın alma paritesine göre milli gelir büyüklüğünde dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde girmek.