kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Bush PKK'yı koruyor"

Yeni Haber
Amerikalı muhafazakarların gazetesi Conservative Voice, ABD Başkanı George Bush'un, Mukteda el Sadr'ın milislerine gösterdiği tepkiyi terör örgütü PKK için göstermeyerek PKK'yı bir çeşit koruduğunu yazdı.

Conservative Voice (Muhafazakar Ses) gazetesinde yayınlanan haberde, PKK'nın bir terör örgütü olduğu vurgulandı, İran Devrim muhafızları da Hitler'in Siyah gömlekli SS birliklerine benzetildi.

Bush'un, Mukteda el Sadr'ın milislerine gösterdiği tepkiyi terör örgütü PKK ve Devrim Muhafızlarına göstermediği vurgulanan haberde, aslında Sadr'ın Irak'ın bölünmesi engellemek istediği, PKK ve Devrim Muhafızlarının ise Irak'ı bölmek istediği değerlendirmesi yapıldı.

Haberde PKK'nın Kuzey Irak'tan ve Türkiye'den toprak alarak bir Kürt devleti kurmak, Devrim Muhafızlarının da Şii Irak'ın İran'a bağlanmasını sağlamak istediği ifade edildi.

PKK'nın Kuzey Irak'tan Türkiye'ye saldırılar yaptığını da hatırlatan gazete, PKK'nın Kuzey Irak ve Türkiye'den toprak alarak Büyük Kürdistan kurma hayali içinde olduğunu ve buna Kerkük'ü de dahil etmek istediğini yazdı.
Haberde, "Kaybeden PKK ve Devrim Muhafızlarının safı neden terk edilmiyor" diye soruldu.

ANKA