kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yangınlar Yunanistan'ı kül etmeye devam ediyor

Yeni Haber
Yunanistan'ın Mora yarımadasıyla Eğriboz adasında 9 gündür devam eden söndürme çalışmalarına karşın yangınların kontrol altına alınamadığı bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, büyük bölümü Mora'da olmak üzere 64 kişinin yaşamını yitirmesine ve şu ana kadar 16 bin kişinin evsiz kalmasının yanı sıra 2,7 milyon dönüm arazinin kül olmasına yol açan yangınların, çeşitli bölgelerde yeniden alevlendiğini duyurdular.

Basın-yayın organları, rüzgarın şiddetini yitirmesinin de yardımıyla zaman zaman kısmen de olsa kontrol altına alınan yangınların, dünden bu yana etkili olan şiddetli rüzgarların ve yer yer 40 dereceyi aşan hava sıcaklıklarının da tetiklemesiyle yeniden kontrolden çıktığını kaydettiler.

Mora'da Karitena, Megalopoli, Arkadia ve Lakonia bölgelerinin yanı sıra Eğriboz'da Marmari bölgesinde hava ve karadan söndürme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten basın-yayın organları, bölgelerin büyüklüğünün endişe yaratmaya devam ettiğini duyurdular.

Haberlerde, İyon denizindeki Zakinthos ve Lefkada adaları ile Kuzey Yunanistan'daki Kilkis bölgesinde çıkan yangınların büyük ölçüde kontrol altına alındığı da kaydedildi.

Söndürme çalışmalarına, Kıbrıs Rum kesiminden 12 itfaiye aracı ile 137 itfaiyeci, Fransa'dan 4 uçak ve 60 itfaiyeci, İtalya, Türkiye, Portekiz'den birer, İspanya'dan 2 uçak, İsviçre, Norveç, İsveç, Slovenya ve Romanya'dan birer helikopter katıldığı bildirilmişti.

Ayrıca Avusturya'dan 2 helikopter ve 3 uçak, Hollanda ile Almanya'dan 3'er helikopter, Sırbistan'dan 6 uçak, Macaristan'dan 2 itfaiye aracı ve 20 itfaiye görevlisi, İsrail'den 55 itfaiyecinin yangın bölgelerinde görev yaptığı açıklanmıştı.

AA