kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tarkan Çin'i sallıyor

Yeni Haber
Türk şarkıcı Tarkan'ın "Şımarık" adlı parçası, Çinlilerin gözdesi haline geldi. Çin'in hemen her yerindeki eğlence yerleri ve alışveriş merkezlerinin müzik bölümlerinde "Şımarık" parçasını dinlemek mümkün.

Lokantalardan elbise satan mağazalara kadar çok sayıdaki mekanda Şımarık çalıyor.

Pekin'deki Ma isimli taksici bir bayanın CD çalarında da aynı durum söz konusu.

Takside yabancı şarkıları dinlerken, bir anda Tarkan'ın Şımarık parçası çıkabiliyor insanın karşısına. "Bu parça kime ait?" sorusuna Çinli sürücü bayan, "Bilmiyorum. Ancak çok güzel olduğu için dinliyorum." karşılığını veriyor.

Ülkenin güneydoğusundaki tarihi ve turistik Suzhou kentinde de yine benzer bir durum söz konusu. Turistlerin ziyaret ettiği tarihi bir caddede elbise satan bir mağazadan da yine Şımarık sesi geliyor. Burada elbise satan Çinli bayan da yine aynı karşılığı veriyor: "Yabancı karışık müziklerin bulunduğu bir CD aldım. En çok ilgiyi bu parça (Şımarık) görüyor ve dikkat çekiyor. Ancak kime ve hangi ülkeye ait olduğunu bilmiyorum. Sadece çok güzel."

Son yıllarda Çin'de giderek popüler hale gelen Şımarık parçası yine güneydeki Guangzhou şehrinde bulunan ve müzik ve dans gösterilerinin yapıldığı lokantaların en popüler şarkısı. Çinliler, Şımarık'ı söyleyen sanatçıyı (Tarkan) yakından görmek ve konserini Çin'de izlemek istediklerini söylüyor.

CHA