kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yayınevleri ne diyor?

ALTIN KİTAPLAR
'Şeytan Marka Giyer' ve 'Tanınmaya Değer Kişiler' kitaplarını yayınlanan Altın Kitaplar'ın Yayın Yönetmeni Batu Özkurt devamını getiremedikleri 'chick lit' türü için şunları söylüyor: "Daha çok Artemis yayınlıyor o tür kitapları. O yüzden fazla da yüklenmek istemiyoruz o dala... O zaman açıkçası bestseller olduğu için almıştık 'Şeytan Marka Giyer'i. Yeni ve hoş da bir türdü. Türkiye'de filmden sonra daha çok sattı. 20 binin üzerindeydi rakam. Bugün daha çok 20 ile 40 yaş arası bayanların hoşlandığı bir tarz bu. Kozmopolit kadınlara, eğlence hayatına düşkün, giyinmeye meraklı kadınlara güzel eğlendirici kitaplar bunlar. Salak kadınları 'ti'ye aldığı için zeki kadınlara yönelik kitaplar bunlar. Çünkü oradaki espriden anlamak gerekiyor. Çünkü alaycı bir üslup oluyor genelde bu tür kitaplarda. Türkiye'de en azından artık bu türün bir okuyucusu oluştu."

METİS YAYINLARI
"Bu bizim edebiyat anlayışımızın tamamen dışında bir şey" diyen Metis Yayınları Editörü Emine Bora, bu türde kitapların hiç ilgilerini çekmediğini belirterek şöyle konuşuyor: "Bir edebiyat yapıtının değeri, çok-satar listelerine girip girmediği, kaç adet sattığı ile ölçülemez elbette. Hatta çoğu zaman tam tersi söz konusudur. 'Moda' olgusu pek çok alanda olduğu gibi yayıncılık işinde de kendini gösterebiliyor. Ancak adı üstünde, modadır geçer!"

DOĞAN KİTAP
2008'de 'chick lit' yayımlamaya başlayacaklarını belirten Doğan Kitap Editörü Ülkem Özge Sevgilier, bu türde kitaplara yönelmek durumunda kaldıklarını belirtiyor: "Bu tür popüler kültür içinde son yıllarda öne çıktı. Eskiden Barbara Cartland serileri vardı, daha yaşlı kadınlara yönelikti. Şimdi genç yaştaki kadınlara yönelik bu kitaplar satıyor. Bu kitaplar çok ilginç bir şekilde tuttu. Arkası da geliyor. Bir sektöre dönüştü kısaca. Biz de bu popüler edebiyatı dikkate aldık. Önümüzdeki sene Judy Astley'in 'Her Şey Dahil' kitabıyla bu türde yayın yapmaya başlayacağız. Orijinal kapaklarına da sadık kalacağız."