kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
20’LER, 40’LAR, 70’LER ... Bizi geçmiş yıllara götüren tasarımlar bu sezonda da var. Özellikle 20’li, 40’lı ve 70’li yılların etkisini göreceğimiz sonbahar-kış sezonunda günümüzden sıkılırsanız, geçmişe giderek istediğiniz kimliğe bürünebilirsiniz.

Yeni sezonun kadını sofistike

Esra ÇORUH
25.08.2007
Yaz havası devam etse de, vitrinlerde sonbahar-kış sezonunun anahtar parçaları yerini aldı. Yavaş bir geçiş yapmak isteyenler! İşte yeni sezonun trendleri..
Her yeni sezon başlangıcı benim için yepyeni bir heyecan. Vitrinlerde ve mağazalarda yeni kıyafetler, dergilerden yeni sezon için belirlenen parçalar, kız arkadaşlar arasında 'Ne almalı, ne moda, bana uygun mu?' konuşmaları... Yaz havasından daha kurtulamamış olsak da, yeni sezon için yavaş yavaş havaya girmekte fayda var. Ne de olsa, tüm markalar sonbahar-kış sezonu için hazır. Sizin de alışveriş listenizi hazırlamanızı kolaylaştırmak için sonbahar-kış trendlerini bir araya topladık. Tüm markaların yeni sezon için ortak kararı; ilkbahar-yaz sezonundaki flörtöz havalı küçük kızı, yeni sezonda ciddi, lüksü seven, sofistike bir kadına dönüştürmek oldu. Trendler kafa karıştırmıyor değil; bir tarafta terzi dikimi takımlar, diğer tarafta deriler içinde asi kız... Siyah işlemeli kumaşlar bu rengin hakimiyetini haykırırken, diğer tarafta yaz günlerinden daha da parlak renkler var. Yeni sezon için şaşırmaya ve şaşırtmaya hazır olun.

ETEK-CEKET
Annelerimizin döpiyesleri hiç bu kadar moda olmamıştı. Dizaltı kalem etek ya da bol, uçuşan etek fark etmez. Ama tasarımcılar gibi oranlarla oynayın. Dar küçük bir ceketi, volümlü bol etekle tamamalayın, ya da bol bir ceketi dapdar kalem etekle... Bu arada bir not; çift düğmeli kruvaze ceketler geri döndü!

PARLAK RENKLER
Kim demiş canlı renkler güneşin rengidir diye! Yeni sezonda fuşya, limon sarısı, kobalt mavi, kırmızı gibi canlı renkler gri kış günlerine renk katacak. Farklı dokulardaki kumaşları birleştirerek, aynı renge tepeden tırnağa bürünmekten çekinmeyin! Ama renk seçimini yaparken kendi cilt renginizi dikkate almayı unutmayın.

BOL TRİKOLAR
Bu kışın soğuk günlerinden sizi bol trikolar koruyacak! İster dökümlü kazak, ister upuzun el örgüsü atkı... Paltolara alternatif olacak uzun triko hırkaları elbiselerin üzerine giyin. Ya da büyük tirko bir kazağı elbise olarak...

AKSESUARLAR
Yeni sezon 'lüks' diye bağırıyor. Siyah krokodil bir çanta bu sezonun en moda parçası olacak. Gündüzleri kullanılan portföyler, doktor çantası görüntüsündeki kalıplı çanta, krokodil ayakkabılar, rengârenk rugan ayakkabı ve çantalar yeni sezonun aksesuarlarını oluşturuyor. Ve tabii ki sezonun vazgeçilmezi uzun eldivenler!

YENİ DOKULAR
Pufuduk montlar, peluş paltolar yeni sezonun yeni dokuları. Çocuklara giydirdiğimiz içi parlak turuncu kumaştan olan pufuduk anorakları giymekten çekinmeyin. Bu montlar sizi çok iri göstereceği için içinize mutlaka dar kesimli bir giysi giyip vücut hatlarınızı ortaya çıkarın! Kürk giymeye savaş açanlar da rengârenk peluşlarla kışı renklendirecek.

GECE ELBİSELERİ
Yeni sezon kadın figürünü ortaya çıkarmaya kararlı, özellikle gece elbiselerinde. Hollywood ihtişamını andıran, kırmızı halı tuvaletlerini giymek için işte size fırsat! İşi daha da abartmak isterseniz, uzun eldivenleri eksik etmeyin. Renk seçiminde özgürsünüz; ister fuşya, mor gibi parlak renkler ister gri, pudra rengi gibi soluk tonlar... Size önerimiz gece kıyafetinizi fazla aksesuarla zorlamamanız! Böyle bir tuvaletle kırmızı ruj ve dalgalı saçlar harika duracaktır.
Haberin fotoğrafları