kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Rock’n Coke bu yıl da Hezarfen Havaalanı’nda düzenleniyor.

Beş yıldır büyüyen heyecan

OBEN BUDAK
25.08.2007
Bu yıl 1-2 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Rock'n Coke'a gitmeye karar veremeyenler için sahne alacak ünlü isimleri yakından tanıma rehberi..
Beş yıldan beri eylül ayı yaklaştığında tüm müzik tutkunlarının heyecanı artıyor. Rock'n Coke'ta çalacak isimleri önemsemeyip annebaba baskısından sadece bir hafta sonu için bile olsa uzaklaşmayı umut eden liseliler festivale çoktan hazır. Bu yazı daha çok gidip gitmemek arasında kalanlar için.

POPÜLER İSİM İSTEYENLERE
Rock'n Coke her ne kadar yılda ortalama 50 bin kişiyi Hezarfen Havaalanı'na toplasa da, kalabalık yüzünden günün keyfini çıkaramayanlar hâlâ karar vermekte zorlanıyor. Kararsızlıklarında hiç de haksız sayılmazlar hani... İçki sırası yüzünden Korn'un sahneye nasıl çıktığını göremeyişimi ya da kapıdaki dehşetengiz kalabalıktan dolayı The Offspring konserine yetişme telaşımı hiç unutamam. Gelelim bu yılki sanatçılardan bazılarına... Popüler isim arayanlar için Franz Ferdinand, basit rock tınılarıyla Hezarfen Havaalanı'nı en fazla inletecek grup olacak. Hem onları dinlemek için sıkı bir rockçı olmanıza da gerek yok. Şarkılarında içinizden geldiği gibi dans edebilirsiniz. İlk albümleri Take Me Out'la beraber bir anda 'herkesin sevgilisi' konumuna gelen grup, İskoçya'nın gururu oldu bile. İsimlerini I. Dünya Savaşının başlama sebebi olan Avusturyalı Arşidük Franz Ferdinand'dan alan grup, garage-rock ve post-punk'ın önde gelen isimlerinden biri.

EKİP EKSİK, ŞARKILAR TAM
Bugüne kadarki satışlarıyla 17 Platin, yedi Altın ve iki Gümüş Plak ödülü kazanan The Smashing Pumpkins ise yaşayan efsane adını hakkıyla almış bir grup. Yeni albümleri Zeitgeist'ın tanıtımında turne yapmaya karar veren ve sahnelere dönen grubun, dünya çapında 50 milyonluk satış grafiğiyle bize sağlam bir gece yaşatacağı kesin. Hem de en önemli elemanlarından gitarist James Iha ve basçı D'Arcy olmadan bile! Yeni albümlerinin kapağında sular altında kalan Özgürlük Heykeli vesilesiyle küresel ısınmaya dikkat çeken grup, iş şarkılara gelince biraz çuvallamış. Yine o bildik yüksek oktavlı gitarlar mevcut ama yetmiyor. Bir diğer konuk Chris Cornell ise sadece Soundgarden efsanesinin kalıntısı olduğu için bile dinlenmeyi hak ediyor. Konserinde sadece kendi şarkılarını değil eski gruplarından da şarkı söyleyecek. Yeni albümü Carry On'daki pop'a yakın şarkılarını dinleyince "Ne güzel gitar tınıların vardı Chris Abi," demekten kendimizi alamadık. Michael Jackson'ın Billie Jean'ini de içeren albüm, daha önce harikalar yaratan Cornell'ın hayranlarını keseceğe pek benzemiyor. Bu arada son James Bond filmi Casino Royal'in müziği olan You Know My Name, albümün en sağlam şarkısı.

Rock'n Coke ile ilgili tüm ayrıntılara ulaşmak için TIKLAYIN