kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Turkcell'den uçakta konuşma imkanı

29.08.2007
Turkcell'in, İsviçre merkezli ONAIR ile imzalanan uluslararası dolaşım (roaming) anlaşması çerçevesinde abonelerine havada da cep telefonları ile konuşma olanağı sunduğu bildirildi.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin, mobil iletişim hizmeti sunan uydu tabanlı ONAIR operatörü ile uçakla seyahat eden abonelerine havada kapsama hizmetini başlattığı belirtildi.

Açıklamada, Eylül ayının başında yürürlüğe girecek anlaşmayla birlikte tüm faturalı Turkcell abonelerinin, ONAIR'in anlaşmalı olduğu havayolu şirketlerinin uçaklarında ses ve data servislerinden yararlanarak yüksek kalitede GSM ve GPRS roaming hizmeti alacağı kaydedildi.

Söz konusu uygulamayla Turkcell faturalı hat abonelerinin, farklı GSM şebekelerine uyumlu cep telefonlarıyla hiç bir ek tanımlamaya gerek olmadan ses, SMS ve GPRS hizmetlerinden yararlanabileceği, e-posta alışverişi yapıp internetten faydalanabileceği bildirildi.

Açıklamada, Air France ile A318 tipi uçaklar için anlaşma yapan ONAIR'ın, önümüzdeki günlerde diğer havayolu şirketleri ile de ortaklık kurmak üzere çalışmalarını hızla sürdürdüğü kaydedildi.

(AA)