kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Eski İl Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek.

'Trabzon polisinin Dink'te ihmali yok'

Veli SARIBOĞA / MERKEZ
Dink cinayetinde Trabzon Emniyeti'nin ihmali olup olmadığı ile ilgili soruşturmada "Görevliler görevlerini yerine getirdi" denildi..
Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ndeki görevliler hakkında Dink cinayeti sonrasında görevlerini ihmal ile suçun önlenmesinde görevlerini gereği gibi yerine getirmedikleri iddiasıyla yürüttüğü soruşturma tamamlandı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporu doğrultusunda Trabzon Valiliği'nin verdiği kararda, şikâyetçilerin 15 Mart 2007'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikleri dilekçelerinde Hrant Dink'in öldürülmesi olayında Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin suçların önlenmesinde memuriyet görevlerini gereği gibi yapmadıklarını iddia ettikleri hatırlatıldı.

"KUSUR" BULUNMADI
Kararda, yapılan müfettişlerce yapılan ön inceleme sonucunda Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin suçların önlenmesi hakkındaki memuriyet görevlerini gereği gibi yerine getirdikleri, üzerlerine atılacak herhangi bir kusur bulunmadığı, öte yandan Hrant Dink'in öldürüleceği konusunda 17 kez ihbar yapıldığı iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

SORUŞTURMA İZNİ YOK
Bu nedenlerle valilik haklarında soruşturma yürütülen, eski il emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Reşat Altay ile Eski İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç, İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, Emniyet Amiri Ercan Demir, Komiser Yardımcısı Özkan Mumcu, Eski Polis Memuru Muhittin Zenit ve Polis Memuru Mehmet Ayhan hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verdi. Hrant Dink ailesinin Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak Trabzon Valiliği'nin aldığı bu karara itiraz edeceği öğrenildi.